AUTOpro
Generale Green car Stiri

Renault va lansa șapte modele electrice noi până în 2031

Constructorul francez de automobile Renault și-a dezvăluit planurile referitoare la tranziția către o gamă de modele complet electrice.

Astfel, marca din Hexagon a anunțat că va lansa șapte modele cu emisii zero până în anul 2031, care vor fi produse de noua divizie Ampere.

Ce modele electrice va lansa Renault în următorii 8 ani

Renault

În urmă cu două săptămâni, Renault a anunțat înființarea diviziei Ampere, care va construi viitoarele modele electrice ale mărcii în Europa. Acum, producătorul francez și-a dezvăluit planurile pentru electrificarea gamei.

Compania din Boulogne-Billancourt va lansa șapte automobile cu emisii zero până în 2031. Două dintre acestea vor fi complet noi. Toate aceste modele vor fi construite pe două arhitecturi dedicate, dezvoltate de la zero. Acestea sunr AmpR Small (CMF-BEV) și AmpR Medium (CMF-EV).

Francezii au precizat că viitoarele modele electrice vor fi încadrate în segmentele A, B și C. În același timp, reprezentanții mărcii preconizează că segmentele subcompact și compact vor reprezenta 75% din vânzările de EV-uri până la sfârșitul acestui deceniu.

Renault Megane E-Tech este primul model din noua gamă electrică, iar acesta a fost deja lansat în urmă cu un an. Cel de-al doilea este noul Scenic E-Tech, care va debuta pe piață anul viitor, când își va face debutul și noul Renault 5 electric. În 2025 va fi lansat Renault 4, iar anul următor noul Renault Twingo Electric. Vor mai fi lansate încă două modele electrice noi, în 2027 și, respectiv, în 2028, care vor lua locul actualelor Megane E-Tech și Scenic E-Tech.

Renault va reduce costurile de producție

În afară de aceste șapte modele, divizia Ampere va mai construi două vehicule electrice pentru Alpine, noua generație Nissan Micra și un SUV electric Mitsubishi. Tot Ampere va susține și planurile de electrificare a mărcii românești Dacia cu ajutorul unor sisteme software noi. Cele mai multe dintre modelele amintite vor fi produse la uzinele franceze de la Douai și Maubeuge. Motoarele electrice vor fi asamblate la Cleon, în timp ce carcasele pentru baterii și componentele aferente vor fi produse la Ruiz.

Totodată, capacitatea de producție va crește de la 400.000 de unități pe an, la 620.000 de vehicule anual până în 2028. În acest fel, Renault va ajunge să vândă 300.000 de mașini electrice până în 2025 și un milion până în 2031.

Nu în ultimul rând, divizia Ampere și-a propus reducerea costurilor de producție cu 40% în următorii 5 ani pentru mașini și cu 50% în cazul bateriilor. Costurile pentru motoarele electrice și platformele tehnice vor scădea cu 25%, iar cele pentru caroserii vor fi mai mici cu 15%. În acest fel, Renault vrea să ajungă la paritate între modelele electrice și cele echipate cu motoare termice în 2028.

Sursa: Renault

Articole similare

Fabrică de plăcuțe semiconductoare, deschisă de Bosch la Dresda

Florin Amariei

Porsche a publicat primele fotografii cu habitaclul viitorului Macan electric

Mihai Morcovescu

Noul Volkswagen Crafter facelift: primele schițe oficiale. Lansarea va avea loc în 2024

Mihai Morcovescu