AUTOpro
Generale Green car Stiri

Viitoarea generație Nissan Micra va fi complet electrică și va sosi în 2024

Producătorul de automobile japonez Nissan va lansa în cursul anului 2024 o nouă generație pentru popularul model de clasă mică Micra. Aceasta va fi complet electrică și se va înscrie în noua strategie de electrificare a alianței Renault-NissanMitsubishi.

Cele trei mărci au anunțat o investiție totală de peste 23 de miliarde de euro până la sfârșitul deceniului când vor lansa nu mai puțin de 35 de modele cu emisii zero.

Noul Nissan Micra va fi construit pe platforma CMF-BEV

Nissan

În urmă cu câțiva ani se zvonea că Nissan dorește ca noul Micra ar urma să fie transformat într-un SUV de segment B pentru a avea mai mult succes în Europa. Mai mult, era văzut ca un „all-road” autentic și ar fi trebuit să fie înfrățit cu Renault Captur și cu noul Mitsubishi ASX.

Ei bine, toate informațiile care există în acest moment indică faptul că următorul Micra va rămâne fidel conceptului său original. Astfel, spre deosebire de actuala generație, care împarte aceeași arhitectură cu Renault Clio, viitorul Micra electric va fi dezvoltat și produs pe platforma modulară CMF-BEV din cadrul alianței.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții companiei nipone, citați de spaniolii de la ActualidadMotor, viitorul Micra va împărți în proporție de 80% aceleași componente cu viitorul Renault 5 E-Tech (foto, jos).

Potrivit cursei citată, aceasta este mai accesibilă și reduce costurile cu 33%. În același timp, consumul de energie va fi redus cu 10% comparativ cu modelul Renault Zoe și asta datorită faptului că noul Micra cu emisii zero va folosi o baterie mai mare care va oferi o autonomie de până la 400 de kilometri.

Ca să umple golul pe care actualul Micra cu motor termic îl va lăsa în gamă, cei de la Nissan ar putea introduce în portofoliul european modelul Kicks. Este vorba despre un SUV de mici dimensiuni, care este comercializat în prezent în Mexic și este mai ieftin decât Juke.

Viitorul Nissan Micra electric va fi produs la uzina Renault din orașul francez Douai, iar debutul oficial ar trebui să se producă în cursul anului 2024.

Sursa: ActualidadMotor

Articole similare

Test drive Dacia Jogger SL Extreme – Reîncarnare dogmatică

Filip Sîrbu

ACEA: În Țările de Jos sunt peste 111.000 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, cele mai multe din UE

Mihai Morcovescu

Hyundai va lansa noua generație Santa Fe în această vară. Debutul comercial, în 2024

Mihai Morcovescu