AUTOpro
Stiri

Unele parcări din Franța vor fi obligate să monteze panouri solare

Parcari din Franta cu panouri solare

Dintre toți vecinii săi, Franța este cel mai puțin dezvoltată la nivelul infrastructurii de generare a energiei verzi. Pentru a putea crește rapid suprafața acoperită cu panouri fotovoltaice, autoritățile din Hexagon au emis o lege care obligă administratorii anumitor parcări din Franța să monteze panouri solare pe cel puțin jumătate din suprafață.

Emanuel Macron a setat un obiectiv extrem de ambițios cu câteva luni în urmă. Proiectul său prevede ca producția de energie verde, ce provine de la panouri solare, să crească de nu mai puțin de zece ori până în 2030. Astfel, se dorește să se ajungă la o putere generată de peste 100 GW (Giga Wați) doar din panouri fotovoltaice, în timp ce ferme de turbine eoline amplasate pe mare ar trebui să adauge încă 40 GW la energia verde a Franței.

Pentru a atinge aceste obiective, o nouă lege aprobată de curând în Senat prevede ca anumite parcări din Franța, anume cele care au mai mult de 80 de locuri, să instaleze panouri solare pe cel puțin jumătate din suprafața totală. Termenul de finalizare a investițiilor este de 5 ani, cu începere din iulie 2023.

Mai mult, acele parcări din Franța care au cel puțin 400 de locuri, vor avea timp doar până în iulie 2026 să instaleze sisteme fotovoltaice în aceleași condiții, adică pe minimum 50% din suprafața facilității.

Există desigur și unele excepții, pentru cazuri în care montarea panourilor solare nu este avantajoasă, ca de exemplu acolo unde sunt prea multe zone umbrite de-a lungul zilei. Totodată, în unele parcări din Franța nu pot fi instalate sisteme fotovoltaice de generare energie verde din alte motive, care însă trebuie dovedite spre a putea fi exceptate.

Sursă: Endgadget.com

Articole similare

Kia Sorento, premiată la WWCOTY 2021

Florin Amariei

VIDEO: Hyundai a publicat un teaser cu viitorul hot-hatch Ioniq 5 N

Mihai Morcovescu

Aplicația care îți pune mașina în funcțiune doar cu un click de pe mobil

Filip Sîrbu