AUTOpro
Stiri Green car

VW Golf 9 va fi complet electric și va fi inclus în familia ID

VW Golf 9

Fiecare constructor auto european va fi nevoit să-și adapteze complet gama până în 2035, când pe Bătrânul Continent se vor vinde în mod exclusiv mașini noi electrice. VW Golf 9 va trebui deci să fie propus în versiune fără emisii, iar oficialii gigantului german au confirmat această ipoteză.

Thomas Schäfer, CEO Volkswagen, a declarat că nu există nicio șansă ca denumirea „Golf” să dispară din oferta nemților. Conform șefului VW, acest nume are o sonoritate extrem de înaltă în lumea auto și o istorie mult prea îndelungată pentru a se putea renunța la el.

Thomas Schaefer
Thomas Schaefer, CEO Volkswagen

VW Golf 9, care va fi oferit în versiune pur electrică, ar putea include și particula ID, cea care anunță seria fără emisii a constructorului din Wolfsburg. Așadar, viitoarea generație a celui mai de succes automobil european va fi denumită VW ID Golf.

VW Golf 9

Când va fi lansat VW Golf 9

Dacă vorbim despre data lansării, nu avem o coordonată exactă, dar știm cu siguranță că VW Golf 9 nu va intra în producție mai devreme de 2027, poate chiar 2028.

Ca și plasare în gama ID, VW Golf 9 va fi poziționat între viitorul ID 2 și actualul ID 3, care va primi și el o nouă generație până la apariția compactei electrice. VW ID 3 este văzut ca o versiune Golf Plus, așa că sunt șanse scăzute ca cele două viitoare modele compacte să rivalizeze pe partea de vânzări.

VW Golf 9

Platforma pe care va fi realizat VW Golf 9 va fi cea mai nouă a Grupului, anume SSP, care o va înlocui treptat pe cea actuală destinată vehiculelor electrice – MEB EV.

Sursa: AutoCar.co.uk

Articole similare

Tehnologia holografică 3D i-ar putea ajuta pe șoferi să evite pericolele rutiere

Mihai Morcovescu

Exclusivitate națională: Miniserialul „Miracolul VINFAST” – Episodul 2

Dan Vardie

Din 2024, DS va produce doar mașini electrice

Florin Amariei