AUTOpro
Stiri Industrie

Thomas Schäfer, CEO Volkswagen Vehicule Pasageri, numit Președinte al Consiliului de Administrație SEAT

Și-a început cariera în industria auto ca inginer mecanic în cadrul Daimler AG în anul 1994, iar acum, cu o experiență vastă în diverse poziții de management, Thomas Schäfer este numit în funcția de Președinte al Consiliului de Administrație SEAT S.A.

Primii pași ai lui Thomas Schäfer în cadrul Grupului Volkswagen au fost parcurși din poziția de lider al producției internaționale, poziție pe care a ocupat-o între 2012 și 2015. Au urmat apoi mai multe funcții în poziții de top ale Grupului, pentru ca de la 1 aprilie 2022 să fie numit COO (Chief Operating Officer) al brandului Volkswagen.

Începând cu data de 8 iulie 2022, Thomas Schäfer va ocupa simultan poziția de membru Board of Management responsabil cu mărcile de volum ale Grupului, precum și pe cea de Președinte al Consiliului de Administrație SEAT S.A. Din această nouă postură, Schäfer își propune să valorifice întregul potențial de sinergie între mărcile Grupului, precum și să reducă costurile și complexitatea proceselor. În același timp, este țintită creșterea brandului CUPRA și transformarea acestei companii, cu țelul de a poziționa Spania drept un hub EV al Europei.

Următorii ani vor fi în același timp incitanți și provocatori pentru SEAT / CUPRA”, spune Thomas Schäfer. „Compania împinge înainte proiecte strategice cheie pentru întregul Grup Volkswagen: creșterea business-ului și accelerarea electrificării Spaniei, prin procesele de design, dezvoltare și producție a modelelor urbane electrice ale tuturor mărcilor noastre de volum. Cu expertiza și pasiunea ei, echipa noastră din Spania va juca un rol important pentru succesul general. Abia aștept să sprijin SEAT / CUPRA în drumul său către viitor, ca un partener puternic și de nădejde în cadrului mărcilor de volum ale Grupului Volkswagen”, adaugă noul Președinte al Consiliului de Administrație SEAT S.A.

Articole similare

Noua generație MINI Cooper primește display OLED și sistem de operare nou. Debutul, în 2024

Mihai Morcovescu

Pachetul de baterii. Mai bine pe verticală decât pe orizontală?

Florin Amariei

Automobilele complet autonome nu vor putea funcționa fără asistență umană

Mihai Morcovescu