AUTOpro
Stiri

CUPRA Formentor VZ5 în ediție limitată – doar 999 de exemplare într-o culoare unică

CUPRA Formentor

Ca și cum Formentor VZ5, ce urmează a fi produs în doar 7.000 de unități, nu ar fi fost suficient de exclusiv, CUPRA anunță azi că a decis ca acest model să primească o ediție și mai specială, denumită Taiga Grey, care fi limitată la doar 999 de exemplare.

CUPRA Formentor este cu siguranță unul dintre crossover-ele ce iese în evidență în trafic și reușește asta fără a apela la un design extrem, fără a încerca să fie „special”. Pur și simplu designerii au reușit să imprime spiritul iberic într-un model ce poate fi cumpărat în ediții cu adevărat performante, precum cea VZ5.

CUPRA Formentor

CURPA Formentor VZ5 ascunde sub capotă celebrul, aș aprecia chiar iconicul motor cu 5 cilindri în linie, care știm cu toții de ce este în stare, fiind montat și pe multe dintre modele Audi ce poartă sau au purtat emblema RS. În cazul Formentor VZ5 agregatul furnizează nu mai puțin de 390 CP și 480 Nm, valori care-i permit mașinii atingerea celor 100 km/h cu start de pe loc în doar 4.2 secunde și a unei viteze maxime de 250 km/h.

De această dată vorbim despre o ediție specială CUPRA Formentor, una ce va fi limitată la doar 999 de exemplare. Aceste unități vor face parte din totalul de 7.000 de VZ5 ce au fost inițial anunțate de constructorul spaniol.

Exclusivitatea modelului de față este asigurată de nuanța exterioară Taiga Grey, ce va rămâne unică pentru această ediție specială. Culoarea exterioară se potrivește cu interiorul specific, ce a primit o grafică progresivă pentru scaunele tapițate în materiale pretențioase. Este vorba despre tapițerie Dinamica Black perforată și piele Nappa maro.

Totodată, faptul că VZ5 Taiga Grey este o ediție cu adevărat specială este scos în evidență prin gravarea cu laser a numărului fiecărei dintre cele 999 de unități ale ediției speciale. Astfel, fiecare proprietar va ști în orice moment al câtelea VZ5 Taiga Grey este al lui, cifra fiind însemnată pe panoul portierei șoferului.

CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey primește în standard farurile Matrix LED, ce sunt capabile să mențină tot timpul faza lungă pornită, fără însă a orbi ceilalți participanți la trafic. O cameră frontală are grijă ca fasciculul lunminos să fie inteligent distribuit astfel încât să „ocolească” vehiculele de pe sensul opus sau pe cele din față.

Toate cele 999 de unități CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey vor fi produse la fabrica Martorell din Spania, primele exemplare fiind programate a intra pe linia de asamblare chiar din următoarele zile.

Articole similare

Rabla 2021 vine cu majorări pentru toate voucherele

Florin Amariei

ACEA: Înmatriculările în Europa au crescut cu peste 10% în februarie. Cum s-a descurcat Dacia?

Mihai Morcovescu

Bugatti cumpărată de Rimac?