AUTOpro
Romania my love Stiri

De astăzi începe programul Rabla Clasic

Rabla

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat în această dimineață că începând de astăzi demarează ediția din 2020 a programului Rabla Clasic.

Conform Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, începând de marți, 17 martie 2020, de la ora 13:00, oricine dorește să achiziționeze o mașină puțin poluantă, poate să se adreseze unuia dintre dealerii autorizați. Programul vine cu mai multe noutăți, una fiind o premieră absolută: posibilitatea de a achiziționa motociclete. Deocamdată nu au fost date informații și despre debutul programului Rabla Plus, cel dedicat mașinilor electrice.

„Încercăm, chiar și în aceste momente grele, să susținem politicile de mediu, să vă sprijinim pe voi și să ne respectăm promisiunile. Trebuie să fim atenți în această perioadă și să evităm cât se poate suprapunerea celor doi factori care ne pot afecta: coronavirus și calitatea aerului. Dacă v-ați uitat în ultimele zile pe starea aerului din România, poate ați observat că aceasta a fost una foarte bună. Însă, am ajuns să atingem această stare doar pentru că izolarea ne-a făcut pe mulți dintre noi să ne parcăm mașinile și să rămânem acasă. Gândiți-vă cum ar fi să avem aceleași date de aer într-o perioadă de activitate normală. Eu cred că se poate!”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Cum programul este derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), echipa instituției lucrează la modificarea procedurii, astfel încât prezența fizică a beneficiarului la sediul dealerului să nu mai fie necesară. „Având în vedere condițiile speciale în care ne regăsim, le-am cerut colegilor mei de la AFM să analizeze posibilitatea de transmitere digitalizată a documentelor în cadrul programului. Sper ca în zilele care urmează să avem gata un sistem online și să puteți parcurge aproape toți pașii de acasă”, a adăugat Costel Alexe.

Conform LifeNews.ro programul Rabla Clasic 2020 are cel mai mare număr de beneficiari din ultimii 15 ani, estimându-se achiziția a 60.000 de mașini noi.

Valoarea primei de casare rămâne la 6.500 de lei (1.350 de euro). Această primă poate să crească cu încă 1.000 de lei dacă mașina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 de g de CO2 per km.
De asemenea, s-a introdus un eco-bonus nou în RABLA CLASIC de anul acesta: valoarea lui este de 1.000 de lei, care se pot adăuga la cei 6.500 de lei, în cazul în care este aleasă o mașină cu sistem GPL sau GNC.

Articole similare

Cursa de 48 de ore: semnal de alarmă împotriva oboselii la volan

Dragos Baltateanu

Audi SQ7 TDI facelift mizează pe un motor diesel V8 de 4.0 litri și 435 CP

Dragos Baltateanu

Tesla Model 3 este în sfârșit aici

Emanuel Nastasa

Leave a Comment