AUTOpro
Stiri

Toyota Yaris Cross este cel mai nou SUV din gama constructorului japonez

După o serie de teasere, Toyota a prezentat oficial cel mai mic membru al familiei sale de SUV-uri: Yaris Cross.

Noul model împarte platforma tehnică cu noul model de clasă mică Yaris, dar vine cu tracțiune integrală și sistem de propulsie hibrid.

Am fi trebuit să vedem noul model de la Toyota la Salonul Auto de la Geneva din luna martie 2020, dar anularea acestuia din cauza pandemiei de coronavirus, a dus și la amânarea lansării modelului Yaris Cross.

Cu un look robust, aripi evazate și protecții suplimentare în zona preagurilor, Yaris Cross este un SUV de clasă mică ce va intra în concurență directă cu modele ca Ford Puma, Nissan Juke sau Opel Crossland X.

Toyota Yaris Cross folosește platforma TNGA-B, iar o parte din elemente sunt comune cu modelul Yaris. Sistemul de propulsie hibrid format din motorul termic pe benzină cu trei cilindri de 1.5 litri și motor electric alimentat de o baterie li-ion oferă 116 CP este împrumutat de la modelul de clasă mică Yaris. Însă, versiunea Cross aduce în plus și posibilitatea de a opta pentru tracțiune integrală.

Yariss Cross are 4.180 mm lungime, cu 240 mm mai mult ca Yaris, este mai lată și mai înaltă cu 90 mm.

Toyota va produce noul model Yaris Cross la uzina de la Valenciennes din Franța. Debutul comercial al noului model va avea loc în vara anului 2021.

Articole similare

Hyundai Ioniq 5 va primi din 2024 oglindă retrovizoare centrală digitală.

Mihai Morcovescu

Elon Musk actualizează prețurile și introduce reduceri la Tesla de până la 20%

Darius Pana

Și Rusia va avea taxiuri autonome

Filip Sîrbu

Leave a Comment