AUTOpro
Romania my love Stiri

Dacia oprește producția la uzina din Mioveni

Uzina Dacia Mioveni auto

Groupe Renault România a anunțat astăzi că va suspenda producția la uzina din Mioveni începând de mâine, până pe 5 aprilie 2020.

Anunțul a fost făcut în urma unor discuții cu sindicatele, pe fondul propagării rapide a virusului COVID-19. Dacia anticipează că activitatea comercială va fi reluată rapid după încheierea crizei sanitare. La momentul respectiv, vor fi implementate măsuri corespunzătoare, în acord cu partenerii sociali, ceea ce va permite companiei să răspundă cererii comerciale.

În toată această perioadă de șomaj tehnic, cei peste 13.000 de salariați vor fi plătiți cu 85% din salariu.

Ieri și Ford România a anunțat oprirea producției la Craiova, tot până pe 5 aprilie, dar acestă perioadă ar putea fi prelungită. În acest caz, salariații trimiși în șomaj tehnic vor fi plătiți cu 78% din salariu.

Dacă tot vorbim despre România, trebuie spus și faptul că Pirelli oprește activitatea la uzina din Slatina, deocamdată pentru intervalul 23 – 31 martie, dar reluarea producției se va face cu un număr redus de angajați.

Aceste anunțuri vin după ce mai toți marii producători auto au anunțat că închide uzinele europene. BMW oprește producția la uzinele europene cel puțin până pe 19 aprilie, Volkswagen la fel, Daimler a anunțat o măsură similară, iar uzinele FCA din Italia sunt deja oprite.

Articole similare

Cele mai noi scoruri EuroNCAP 2017

administrator_autopromag

Opel adaugă primul model plug-in hybrid în gamă: Grandland X Hybrid4

ACAROM: Piața auto din România a crescut în 2022 cu aproape 7% față de 2021

Mihai Morcovescu

Leave a Comment