AUTOpro
Prezentari

A patra generație Kia Sorento, prezentată oficial

Trebuia să o vedem la Geneva, dar nu a fost să fie, așa că noua Kia Sorento, model ajuns la a patra generație, a debutat online.

În doar 18 ani, Kia Sorento a ajuns de la o primă generație axată pe partea utilitară la un automobil complex, cu pretenții premium și un design care reflectă investiții și maturitate de excepție. Această a patra generație este mult mai modernă decât cea pe care o înlocuiește după doar 5 ani de producție, cu o parte frontală impunătoare, multe linii care reflectă robustețe și un spate care se remarcă prin dispunea pe verticală a stopurilor.

Interiorul este realizat din materiale mult mai bune calitativ, spune Kia, iar noi remarcăm din poze tabloul de bord integral digital, sub forma unui display de 12,3 inch și display-ul central de 10,25 inch. Deși separate funcțional, ambele sunt mărginite de aceeași ramă, astfel încât dau impresia unuia singur.

Acesta este primul model Sorento care trece la electrificare, fiind programat să ofere o versiune hibrid și una plug-in hibrid. Sorento Hybrid se bazează pe un motor clasic de 1,6 litri T-GDI combinat cu o baterie de 1,49 kWh și un motor electric capabil să livreze 44,2 kW. Sistemul hibrid oferă un total de 230 CP și 350 Nm promițând performanțe bune prin intermediul unei cutii de viteze automată, cu 6 trepte. Versiunea Hybrid Plug-in va debuta către finalul anului, dar Kia nu a spus deocamdată nimic despre pachetul tehnic al acesteia.

Este disponibil și un diesel, cel cunoscut, de 2,2 litri, cu 202 CP și 440 Nm, dar cu blocul realizat din aluminiu, astfel că pierde 38 kg din greutatea celui de până acum.

Noua Kia Sorento este cel mai tehnologizat model Kia, fiind disponibil cu toate tehnologiile actuale, dintre care una se remarcă imediat. Sorento oferă Remote Smart Parking Assist, adică poți parca mașina din exterior, cu ajutorul cheii-telecomandă, pe direcția față-spate. Sigur vă amintiți de Seria 7 de la BMW.

Ca și până acum, producția noului Sorento se va realiza în Coreea pentru piața europeană și alte piețe, cu excepția celei Nord-Americane. Aici Kia va produce Sorento local, la uzina din West Point, Georgia.

Articole similare

Drive test Dacia Duster 2 facelift – pe calea digitalizării

Florin Amariei

PREMIERĂ MONDIALĂ: noua compactă Citroen C4, lansată on-line

Dan Vardie

Honda a lansat noul HR-V. Are trei motoare și este hibrid

Florin Amariei

Leave a Comment