AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

Conceptul Mitsubishi Moonstone prefigurează un SUV coupe electric care va sosi în 2035 (cu video)

Producătorul japonez de automobile Mitsubishi a prezentat cea mai nouă creație a sa. Este vorba despre concept-car-ul denumit Moonstone, un vehicul care prefigurează un nou SUV coupe electric care ar urma să fie lansat în anul 2035.

Prototipul a fost realizat în colaborare cu un grup de studenți de la renumitul Institut European de Design (IED) din Italia.

Mitsubishi Moonstone ar putea reînvia modelul Eclipse

Mitsubishi

Imaginați-vă un viitor nu foarte îndepărtat, în care drumurile și teritoriile neexplorate sunt „călcate” de un crossover full electric cu performanțe surprinzătoare.

Ei bine, așa și-au imaginat viitorul 18 studenți de la celebrul Institut European de Design (IED), care au creat un prototip de SUV coupe, care are un aspect robust, o caroserie cu elemente de protecție, o gardă la sol generoasă, două portiere și o siluetă aerodinamică.

Un detaliu interesant al acestui prototip de vehicul de teren semnat de Mitsubishi îl reprezintă design-ul neconvențional al farurilor, care sunt amplasate pe trei niveluri. Acestea sunt formate din două benzi orizontale mici pe capotă – care îndeplinesc și rol de senzori LiDAR – apoi un set principal de lumini LED și alte două blocuri optice montate sub benzile principale.

Deși este vorba despre un crossover, Moonstone are un profil care aduce foarte mult cu un model sport. Acest lucru se observă mai ales în zona plafonului. În același timp, nota de sportivitate este dată și de ușile cu un aspect sculptat și de eleronul montat deasupra lunetei de mici dimensiuni.

La partea din spate regăsim un set de prize de aer, care au fost amplasate sub stopurile LED subțiri în forma literei T. De asemenea, capacul portbagajului este la rândul lui sculptat.

Cei de la Mitsubishi nu au dezvăluit detaliile tehnice ale conceptului electric Moonstone. Niponii au precizat doar că „oferă tracțiune integrală și performanțe uimitoare”.

Noul Mitsubishi Moonstone Concept anunță un SUV care va fi lansat în 2035. Acel vehicul ar putea fi un model care va combina sportivitatea modelului Eclipse cu alura actualului SUV compact Eclipse Cross.

Sursa: AutoDesignMagazine

Articole similare

PREMIERĂ – Test Drive cu noul Duster (2024) – SUV Dacia la puterea a treia

Darius Pana

Studiu EOT. Lucrurile dezgustatoare pe care le lasa unii oameni in masini

Florin Amariei

Hyundai a confirmat prețurile pentru Ioniq 5 în România

Florin Amariei