AUTOpro
Generale Green car Stiri

VIDEO: Noul BMW i5 a fost testat în condiții de iarnă. Debutul va avea loc în toamnă

Germanii de la BMW au publicat un set de fotografii cu viitorul model i5, versiunea electrică a sedanului de clasă executive Seria 5. Automobilul a fost testat în condiții extreme de iarnă la centrul de teste al companiei din Arjeplog, în nordul Suediei.

Până acolo, viitorul BMW i5 a străbătut un drum ce a însumat circa 3.000 de kilometri. Au urmat apoi testele propriu-zise în interiorul Cercului Arctic.

BMW va introduce pe viitorul i5 o nouă tehnologie pentru baterii

BMW

În toamna acestui an, BMW va lansa cea de-a opta generație a sedanului de clasă executive Seria 5. Pentru prima dată în istoria modelului va exista și o versiune integral electrică, denumită i5.

Până la lansarea oficială, programată pentru luna octombrie, cei de la BMW au efectuat o serie de teste în condiții de iarnă cu cea de-a opta generație a modelului, în versiunea sa cu emisii zero.

Constructorul bavarez a publicat acum un set de imagini din timpul acestor teste. Programul de testare a noului Seria 5 a debutat în februarie 2022 și s-a întins pe durata unui an.

După drumul care a legat sediul mărcii din Munchen și capitala daneză Copenhaga, au urmat testele de iarnă pe șoselele de la poalele Munților Alpi. Ultima sesiune de teste a avut loc în luna februarie a anului curent, în interiorul Cercului Arctic. Deocamdată, reprezentanții companiei nu au dezvăluit prea multe detalii despre viitoarea berlină electrică.

În acest moment se știe noul model va primi cea mai nouă versiune a tehnologiei BMW eDrive, alături de o nouă tehnologie pentru baterii. Aceasta promite un timp de încărcare mai mic comparativ cu actualele modele electrice ale bavarezilor, indiferent de condițiile meteorologice.

Lansarea oficială a noii generații Seria 5 va avea loc în luna octombrie. Modelul va fi produs la uzina din orașul german Dingolfing.

Sursa: BMW

Articole similare

Testa Model S este actualizat cu funcții de asistare a condusului

administrator_autopromag

Noua Skoda Elroq sosește în toamna lui 2024. Prima imagine cu viitorul SUV electric

Mihai Morcovescu

Dacia Sandero a fost cel mai vândut automobil în Europa în luna aprilie 2023

Mihai Morcovescu