AUTOpro
Generale Stiri

BMW a înregistrat 48 de nume noi pentru actualele și viitoarele sale modele

Producătorul german de automobile BMW a înregistrat în ultimele două săptămâni la Oficiul German de Brevete și Mărci nu mai puțin de 48 de nume noi pe care le va atribui actualelor modele și celor care vor fi lansate în următorii ani.

Potrivit unor informații publicate de un site american, constructorul bavarez ar fi luat decizia de a opera modificări în nomenclator ca urmare a numărului din ce în ce mai mare de modele electrice pe care le va lansa în următorul deceniu.

Viitoarele modele BMW vor avea nume care vor începe cu literele i, X sau iX

BMW

BMW ne-a obișnuit de zeci de ani cu denumirile mașinilor sale, care folosesc trei cifre pentru a indica gama, cilindreea motorului sau nivelul de echipare. Aceste cifre sunt uneori precedate de litera M pentru a ne avertiza că este vorba despre o versiune de performanță sau sunt urmate de alte litere precum d, i sau e pentru a ne indica un anumit tip de motor.

Ei bine, ca urmare a numărului important de automobile pe care le va lansa în următorii ani, inclusiv electrice, bavarezii au decis să schimbe denumirile modelelor pe care le produc.

Astfel, noile denumiri vor începe cu literele i, X sau iX pentru cele mai multe modele din portofoliu, cum ar fi i120, iX130 și X750. Concret, viitorul i750 va face trimitere la versiunea electrică a modelului Seria 7, în timp ce denumirea X750 ne va indica faptul că este vorba despre SUV-ul X7. De asemenea, denumirea iX750 oferă indicii asupra unei versiuni electrice a lui X7, iar cele cu prefixul i desemnează vehiculele electrice precum i4. 

BMW va continua să producă și versiuni convenționale cu motoare termice, nu doar vehicule hibride și electrice. De aceea, actuala convenție va fi modificată. Astfel, în cazul Seriei 5, o versiune cu motor cu ardere internă ar urma să se numească 530i pentru un „benzinar” sau 530d pentru un diesel. O versiune hibridă se va numi 530e, iar una pur electrică va primi denumirea de i530.

În ceea ce privește versiunile de performanță, unul dintre viitoarele modele BMW va fi denumit M350. Deocamdată nu se știe cu exactitate dacă aceasta va fi denumirea unui nou M3 sau dacă va fi un înlocuitor alte versiuni sportive precum M340i.

Bavarezii nu au dezvăluit când vor adopta noile denumiri pentru viitoarele modele BMW.

Sursa: CarBuzz

Articole similare

Noul BMW Seria 5 este disponibil acum şi în două versiuni PHEV: 530e și 550e xDrive

Mihai Morcovescu

Noutățile Ford de la Salonul Auto de la Detroit

Filip Sîrbu

Puma face echipă cu Ferrari pentru lansarea unei perechi de adidași eleganți

Ana Cristina Militaru