AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

iDrive 8.5 este noua versiune a sistemului de infotainment de la BMW: interfață mai simplă și mai intuitivă

Producătorul german de automobile BMW a anunțat la începutul anului că va lansa noua generație a sistemului de infotainment iDrive 9, care ar trebui să debuteze pe cu viitorul X1. Cu toate acestea, bavarezii nu renunță la versiunea iDrive 8, care se regăsește în momentul de față pe aproape toate modelele din gama de la Munchen.

Astfel, germanii au dat publicității primele imagini oficiale cu noua interfață a sistemului multimedia iDrive. Aceasta a fost simplificată și permite acum o accesare mai rapidă și mai intuitivă a funcțiilor mașinii.

Noul iDrive 8.5 va fi introdus pe toate modelele de clasă medie și pe cele de lux

iDrive

Cea mai importantă îmbunătățire constă în noul ecran de pornire cu funcții clare și meniuri mai intuitive comparativ cu versiunea actuală. Aceste funcții sunt afișate permanent pe ecranul de start și pot fi selectate și configurate individual.

În plus, iDrive 8.5 vine și cu o structură a meniurilor mai bună, astfel încât șoferul să aibă un acces mai facil și mai rapid la funcțiile importante ale mașinii. Acestea vor putea fi accesate fără să mai fie nevoie să se acceseze mai întâi un submeniu ca până acum.

În același timp, comenzile sunt afișate sub forma unor widget-uri, care pot fi rearanjate pe ecranul principal în funcție de preferințele șoferului.

Cu toate acestea, nu există, însă, și un upgrade hardware semnificativ. Astfel, iDrive 8.5 va folosi tot două ecrane curbate, unul pentru instrumentarul de bord și celălalt pentru sistemul de infotainment. Acestea au acum o grafică nouă, care este în concordanță cu noua identitate vizuală a mărcii.

Cei de la BMW au integrat, de asemenea, și funcția QuickSelect. Prin intermediul acesteia, șoferul va putea să acceseze rapid lista de contacte din telefonul personal, setările mașinii, aplicațiile de divertisment și asistentul automat BMW Intelligent Personal Assistant.

Noua versiune iDrive 8.5 va fi introdusă sub forma unei actualizări software atât pentru modelele actuale, cât și pentru cele noi. Acesta este bazat pe sistemul de operare Linux și va debuta în acest an pe toate automobilele de clasă medie și pe cele de lux.

Cea de-a doua versiune nouă a sistemului, iDrive 9, este complet reproiectată și va fi bazată pe sistemul de operare Android. Acesta va fi introdus pe modelele compacte ale mărcii bavareze.

Sursa: BMW

Articole similare

PREMIERĂ MONDIALĂ: noua compactă Citroen C4, lansată on-line

Dan Vardie

Porsche Panamera S E-Hybrid, cel mai puternic Porsche din istorie

Filip Sîrbu

Imagini în exclusivitate de la Salonul Auto de la Detroit – II

Filip Sîrbu