AUTOpro
Generale Stiri

Acesta este noul BMW M3 CS. Versiunea de performanță a sedanului bavarez oferă 550 CP și 650 Nm de cuplu

Producătorul german de automobile a dezvăluit primele imagini și informații referitoare la noul BMW M3 CS. Modelul de performanță va fi produs într-o serie limitată, însă deocamdată nu se știe câte exemplare vor exista. Producția va demara în cursul lunii martie a anului curent.

Echipată cu un motor cu 6 cilindri în linie care oferă 550 CP și 650 Nm de cuplu, aceasta este cea mai puternică versiune a sedanului bavarez.

Cu aceste resurse, noul M3 CS este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h, cu start de pe loc, în doar 3,4 secunde, în timp ce viteza de vârf a fost limitată electronic la 302 km/h.

Noul BMW M3 CS este mai ușor cu 20 kg față de M3 Competition

BMW M3 CS

BMW a construit versiuni de performanță CS (n.n. – ClubSport) începând cu generația E9 și au oferit întotdeauna performanțe de invidiat.

După ce generația precedentă M3 a primit „tratament” CS la sfârșitul lui 2017, acum a venit rândul succesorului său să urmeze aceeași rețetă de succes. Noul BMW M3 CS este bazat pe versiunea M3 Competition și este cu 20 de kilograme mai ușor comparativ cu modelul din care derivă. Masa totală este de 1.776 kg.

Din punct de vedere estetic, mașina a primit o serie de elemente fabricate din plastic ranforsat cu fibră de carbon. Este vorba despre capotă, prizele de aer, carcasele oglinzilor, difuzorul de aer și eleronul posterior. În plus, sistemul de evacuare este din titan, ceea ce îl face mai ușor cu 3,6 kg comparativ cu modelul standard, care este confecționat din oțel.

Aspectul exterior este completat de un set de jante de 19 inch pe față și de 20 inch pe spate, care au fost împrumutate de la modelul M4 CSL. Acestea ascund frânele carbon ceramice, oferite opțional. Sedanul de performanță poate fi comandat într-o nuanță unică Solid Frozen Metallic White din catalogul BMW Individual, care prezintă inserții roșii.

La interior, noul BMW M3 CS poate găzdui până la 5 pasageri deoarece bavarezii nu au eliminat bancheta așa cum au procedat în cazul lui M4 CSL. Scaunele frontale sunt de tip scoică cu structură din carbon, volanul este îmbrăcat în piele Alcantara, iar clapetele pentru schimbarea treptelor de viteză sunt din carbon.

Noul ecran curbat include instrumentarul de bord complet digital și display-ul central pentru sistemul de infotainment.

Noul BMW M3 Cs va fi produs într-o serie limitată

Noul BMW M3 CS este echipat cu un motor cu 6 cilindri de 3,0 litri twin-turbo, care dezvoltă 550 CP la 6.250 rpm și 650 Nm, care sunt disponibili între 2.750 și 5.950 rpm.

Spre deosebire de M4 CSL, noul BMW M3 CS vine cu sistem de tracțiune integrală X Drive, care permite ca puterea să fie transmisă punții posterioare printr-o simplă apăsare a unui buton.

Sedanul bavarez de performanță este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde cu start de pe loc. De asemenea, modelul atinge o viteză de 200 de km/h în 11,1 secunde. Viteza de top este limitată electronic la 302 km/h atunci când mașina este echipată cu pachetul M Driver.

Noul BMW M3 CS va fi produs într-un număr limitat de exemplare, care va fi comunicat ulterior. Modelul de performanță va fi introdus în producție în luna martie.

Sursa: BMW

Articole similare

Fiat a demarat producția noului SUV electric de segment B 600e

Mihai Morcovescu

VIDEO: Renault a publicat prima imagine cu interiorul noului Espace. Modelul va fi lansat în 28 martie

Mihai Morcovescu

Noul Kia EV6, lansat oficial. 510 km autonomie și 0-100 km/h în 3,5 secunde

Florin Amariei