AUTOpro
Generale Green car Stiri

Seat el-Born: concept pentru un viitor model electric al mărcii spaniole

Seat a prezentat conceptul electric el-Born, ce anunță un viitor model full-electric al mărcii. Conceptul Seat el-Born va fi expus la Salonul Auto de la Geneva.

Seat a publicat primele imagini cu conceptul el-Born, un crossover electric dezvoltat pe platforma MEB a grupului Volkswagen. Seat el-Born se va transforma într-un model de serie electric ce va fi lansat până la finalul anului 2020.

Cu dimensiuni apropiate de un hatchback din clasa compactă, Seat el-Born vine cu un design ceva mai agresiv față de stilul clasic al mărcii din Spania.

Conceptul este propulsat de un motor electric de 204 CP ce este alimentat de un set de acumulatori de 62 kWh. Autonomia anunțată este de 420 km, măsurată conform noului standard WLPT. Seat el-Born poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 7.5 secunde.

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, modelul spaniol suportă încărcarea de la prize rapide cu o putere maximă de 100 kW. Acumulatorii pot fi încărcați complet în 47 de minute.


La interior, conceptul Seat el-Born vine cu o ambianță deschisă și modernă. Consola centrală este dominată de un ecran tactil de 10 inch, iar indicatoarele de bord sunt digitale. Butoanele fizice au dispărut aproape în întregime, funcțiile sistemelor fiind controlate prin intermediul ecranului tactil central.

Seat el-Born include și capacități semi-autonome de nivel 2. Integrate în sistemul de asistență, el-Born poate controla automat accelerația, frâna și direcția în anumite condiții de trafic.

Articole similare

Mahindra oprește investițiile în marca Ssangyong

administrator_autopromag

Dacia Spring stabiliește o autonomie urbană record!

Seat Ateca – Urban adventure

administrator_autopromag

Leave a Comment