AUTOpro
Generale

Restilizare pentru Nissan Micra

Modelul de succes al japonezilor de la Nissan, micuțul Micra, a trecut printr-un proces intens de modernizare. Pe lângă cosmetizarea exterioară ce a schimbat aspectul frontal și spatele noului Micra atribuind inserții de crom, interiorul mașinii a fost schimbat aproape în totalitate.

Habitaclul dispune acum de tehnologie de ultimă generație, în timp ce consola centrală a fost complet redesenată. De asemenea, cea mai recentă versiune a lui Micra se bucură la interior de tapițerie nouă și nu în ultimul rând de finisaje de o calitatea superioară plus port USB. În cadrul consolei centrale se regăsește un touchscreen cu diametrul de 5.8 inch pentru sistemul de navigație.

104760_1_5

Pentru a fi în ton cu noul design, niponii de la Nissan au adăugat două noi teme de culoare (pearl metallic Pacific Blue și metallic Platinum Sage), precum și jante noi din aliaj cu diametrul de 15 inch și 16 inch. Printre echipările lui Micra se află Parking Slot Measurement ce este menit să ghideze șoferul prin spații înguste și I-Key ce scutește șoferul de folosirea cheii pentru a intra în vehicul și pentru a porni motorul.

104758_1_5

Referitor la motoare, gama lui Micra include propulsorul pe benzină 1.2 DIG-S cu trei cilindri în linie. Acesta este disponibil în două versiuni de putere: 80 CP și o versiune ce furnizează 98 CP. Motorul de 80 CP oferă un grad scăzut de emisii de CO2, nivelul acestora fiind de 115 g/km, în timp ce unitatea mai performantă de 98 CP dispune de un nivel surprinzător de redus pentru consumul de carburant, cifrele indicând 4.1 l/100 km. Consumul este diminuat cu circa 4 % grație sistemului stop/start eficient ce oprește propulsorul atunci când Nissan Micra staționează.

104761_1_5

În privința transmisiei, Nissan oferă tracțiune pe puntea față, iar treptele cutiei de viteze pot fi selectate cu ajutorul unei transmisii manuale cu cinci rapoarte sau grație cutiei de viteze CVT disponibilă ca opțional.

Pentru noul Micra, producătorul de automobile Nissan oferă trei versiuni de echipare, prima fiind reprezentată de către Visia. În cadrul acesteia, printre opțiuni se numără închidere centralizată, geamuri electrice pentru față, jante din aliaj cu diametrul 14 inch, ABS și ESP.

104778_1_5

La mijlocul gamei se află versiunea Acenta care adaugă pachetului de echipare inserții cromate, oglinzi și mânere pentru portieră în culoarea caroseriei, jante din aliaj cu diametrul 15 inch, spoiler pentru acoperiș, A/C manual, cotieră, volan îmbrăcat în piele și CD player cu conexiune Bluetooth.

Echiparea de top o reprezintă Tekna ce oferă în plus față de restul echipărilor A/C automat NissanConnect, senzori de parcare pentru spate, sistemul Parking Slot Measurement, proiectoare frontale de ceață.

Astfel, noul Nissan Micra se aliniază cu succes noilor cerințe ale segmentului reușind să ofere câteva elemente în plus față de concurență.

 

Text: Cosmin Voicu

Foto: Nissan

 

 

Articole similare

Italy’s Fabulous Five: Planning Your Visit To The Cinque Terre

Mihai Predescu

Chrysler prezintă noul Halcyon, un concept electric autonom

Mihai Morcovescu

Kia ceed GT line, un nou motor și o nouă cutie de viteze

Dan Damian