AUTOpro
Generale

Iată noul Aston Martin Vanquish Volante

Să presupunem că dispui de resurse financiare generoase și te gândești serios la un Aston Martin Vanquish, dar nu suporți să ai un acoperiș rigid deasupra capului. Ei bine, se pare că ești un tip foarte norocos, pentru că Aston Martin pare că ți-ar fi citit gândurile și s-a hotărât să-ți facă pe plac. Fă cunoștință cu noul, superbul, dezirabilul Aston Martin Vanquish Volante.

Cu siguranță această mașină te va scoate din “mulțime” indiferent dacă vrei sau nu. Dar probabil că cine își va cumpăra această mașină este cu siguranță mai deosebit.

2014-Aston-Martin-Vanquish-Volante-top-down-left-front-1-1500x996

Așadar, ce primești în schimbul banilor pe care ai muncit din greu? Sub capota încordată vei găsi aceeași mecanică de pe Vanquish Coupe, ceea ce se traduce printr-un V12 de 565 CP, cuplat la o transmisie automată cu șapte rapoarte, ce transmite puterea către puntea spate.

2014-Aston-Martin-Vanquish-Volante-top-up-left-side-1-1500x996

La exterior, vei fi sedus de același design seducător, schițat special pentru a te lăsa cu gura larg căscată de la primul contact vizual. Cu o mică mențiune: acestuia îi lipsește unul dintre cele mai importante elemente structurale, cunoscut în limbajul de specialitate sub denumirea de „plafon”. Și pentru că tradiția Aston Martin nu acceptă alte soluții în ceea ce privește plafon retractabil, Vanquish Volante a primit un elegant soft-top, ce poate fi pliat în doar 14 secunde chiar și din mers, la viteze mai mici de 50 km/h.

aston-martin-vanquish-volante01

Dar, cu un plafon escamotabil introdus în ecuație, rezultă că Vanquish și-a pierdut silueta de coupe, care-l face să pară un pic dubios atunci când este privit din spate. Din fericire, cele două umflături din spatele tetierelor, ce ascund cel mai probabil arcele de protecție în caz de răsturnare, îl transformă într-un fel de speedster neoclasic, deci pentru cine are ochi să o vadă, există și o parte plină a paharului.

Oricum, adevăratul plus al lui Volante este că, fără plafon, vei putea auzi tare și clar cel mai puternic argument pentru care oamenii își cumpără un Aston Martin: cutremurătorul V12 de sub capota.

2014-Aston-Martin-Vanquish-Volante-top-down-left-rear-2-1500x996

Vanquish Volante va intra pe piață la începutul lui 2014 și cu siguranță nu va fi un chilipir. Prețul de pornire pentru acest monstruos V12 va fi în jurul sumei de 220.000 €. Dar, chiar și așa, cererea va depăși cu mult oferta. Așa că nu mai sta pe gânduri, sună și plasează o comandă. Operatorii abia te-așteaptă.

Text: Alin Ionescu
Foto: Producător

 

Articole similare

Noua Mazda CX-90 debutează cu un motor de 340 CP și trei rânduri de scaune (cu video)

Mihai Morcovescu

Noul sistem de control al tracţiunii de la BMW i3s va fi oferit pe toate modele BMW şi MINI viitoare

Filip Sîrbu

Suzuki BALENO este disponibil în România

administrator_autopromag