AUTOpro
Generale Stiri

Bugatti La Voiture Noire este cea mai scumpă mașină din istorie: 16.7 milioane euro

Bugatti a atras toate privirile în prima zi a Salonului Auto de la Geneva prin dezvelirea unui model unicat numit La Voiture Noire.

Bugatti a adus la Salonul Auto de la Geneva un automobil unicat numit La Voiture Noire. Este cel mai scump automobil vândut din istorie având un preț de achiziție de 16.7 milioane de euro.

Bugatti Voiture Noire este un tribut adus legendarului model Bugatti Type 57 SC Atlantic și este construit integral din fibră de carbon. Exemplarul unicat preia o parte din elementele modelului Chiron, dar aduce un design diferit și linii unice. Partea tehnică este, însă, identică cu cea a modelului Chiron: motor W16 ce dezvoltă 1.500 CP și 1.600 Nm.

Cu finisaje impecabile și componente produse manual, Bugatti La Voiture Noire devine un exemplar dorit de numeroși colecționari. Prețul însă este impresionant: 11 milioane euro fără taxe sau 16.7 milioane euro cu taxe incluse.

Bugatti spune că exemplarul a fost deja achiziționat de un entuziast al mărcii Bugatti fascinat de modelul clasic Atlantic.

Articole similare

Hawaii’s Newest Experiences, An Island-by-island Breakdown

Mihai Predescu

Dacia Spring a fost desemnată cea mai eficientă mașină electrică testată în 2022 de Green NCAP

Mihai Morcovescu

Volkswagen a publicat primele imagini cu ID.3 facelift. Versiunea restilizată va fi lansată în primăvara lui 2023

Mihai Morcovescu

Leave a Comment