AUTOpro
Generale Hybrid Stiri

Renault lansează noul Grand Koleos, un SUV hibrid rezultat din parteneriatul cu Geely (VIDEO)

Renault a publicat fotografiile și detaliile referitoare la noul Grand Koleos, care este primul model fabricat de constructorul francez în colaborare cu Geely.

Noul SUV va fi disponibil în două versiuni de motorizare, dintre care una electrificată.

Noul Renault Grand Koleos este construit pe platforma CMA de la Volvo

Renault

Salonul Auto de la Busan (Coreea de Sud) este locul pe care Renault l-a ales pentru a-și prezenta cel mai nou produs. Este vorba despre SUV-ul Grand Koleos, care este primul model rezultat din parteneriatul cu chinezii de la Geely.

Acest model nu are nici o legătură cu precedenta generație Koleos deoarece este bazat pe modelul Geely Xingyue, lansat în 2021. La fel ca și modelul asiatic, noul Grand Koleos este construit tot pe platforma CMA de la Volvo. Este vorba despre aceeași arhitectură folosită și de alte modele ale suedezilor precum XC40 sau C40.

Noul SUV Renault adoptă un design similar cu „fratele” său chinez, însă există, totuși, o serie de diferențe notabile, Astfel, partea frontală găzduiește grila 3D a mărcii franceze, iar farurile LED integrează lumini de zi cu o nouă grafică luminoasă. În schimb, cele două modele sunt aproape identice la spate, existând modificări minore la nivelul barei de protecție și a hayon-ului.

Motorizare electrificată de 245 CP

Ca gabarit, Grand Koleos măsoară 4.780 mm în lungime și are un ampatament de 2.820 mm. În aceste condiții, este mai mare atât decât modelul Koleos, dar și decât Austral și Espace cu specificații europene. Comparativ cu Geely Xingyue L este identic ca dimensiuni. În plus, modelul francez va fi disponibil doar într-o configurație cu 5 locuri. Portbagajul are un volum de încărcare de 633 de litri cu bancheta în poziție normală.

Francezii au prezentat cu această ocazie și nivelul de echipare de top, Esprit Alpine. Acesta vine cu o serie de accente albastre, embleme Alpine și jante de 20 de inch. La interior, clienții vor regăsi inserții de Alcantara și cusături albastre. Indiferent de echiparea aleasă, sunt oferite trei ecrane care acoperă aproape toată planșa de bord.

Din punct de vedere tehnic, noul Renault Grand Koleos va beneficia de două motorizări. Primul este un propulsor pe benzină turbo de 2,0 litri, care produce 211 CP, care poate fi comandat și cu tracțiune integrală. Cealaltă versiune este un sistem electrificat de 245 CP, alcătuit dintr-un motor de 1,5 litri și o unitate electrică. În acest caz, puterea este transmisă către roțile din față.

Noul Renault Grand Koleos va fi disponibil exclusiv pe piața din Coreea de Sud. Deocamdată, nu se știe dacă modelul va ajunge și pe alte piețe.

Sursa: Renault via Carscoops

Articole similare

Update – Cel mai rapid si mai puternic Corvette din istorie, ZR1

administrator_autopromag

Noua generație a modelului Ford Kuga vine cu trei variante de motorizări hibride

Dragos Baltateanu

Cea de-a șasea ediție a Galei Premiilor AUTOpro și-a desemnat câștigătorii în prezența unor oaspeți de mare valoare

Darius Pana