AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

Audi va introduce ChatGPT pe mai multe modele produse după 2021

Constructorul german de automobile Audi a anunțat că va introduce tehnologia ChatGPT pe mai multe modele, atât din actualul portofoliu, cât și viitoare.

De asemenea, chatbot-ul bazat pe inteligență artificială va fi prezent și pe anumite vehicule fabricate după 2021.

Programul ChatGPT de la Audi va fi disponibilă pe două milioane de modele

Audi

Populara interfață ChatGPT începe să devină o prezență obișnuită pe mașinile de nouă generație. După Volkswagen, Skoda sau Peugeot a venit rândul celor de la Audi să introducă chatbot-ul bazat pe inteligență artificială pe mașinile sale.

Programul pe bază de AI va fi implementat atât pe modelele pe care germanii le vor lansa de acum înainte, cât și pe cele fabricate după anul 2021. Mai exact, ChatGPT se va regăsi pe toate modelele din Ingolstadt dotate cu sistemul de infotainment modular MIB 3.

Producătorul german va introduce ChatGPT nu atât pentru abilitățile de investigare, ci mai ales pentru modelul de limbaj, care va înțelege mai bine ce dorește șoferul. Pentru a integra ChatGPT, marca celor patru cercuri a îmbunătățit actuala configurație a asistentului propriu prin utilizarea Microsoft Azure Open AI. Pe viitoarele modele, germanii vor folosi sistemul Cerence Chat Pro, care va reduce decalajul tehnologic dintre sistemele multimedia.

„Prin integrarea perfectă a ChatGPT în sistemul de comandă vocală combinăm punctele forte ale ambelor aplicații”, spune Marcus Keith, vicepreședintele diviziei de dezvoltare a interioarelor, sistemelor de infotainment și de conectivitate de la Audi. „În afară de o serie de funcții controlate vocal, clienții noștri vor beneficia de acces simplu și sigur la cunoștințele bazate pe inteligență artificială. Practic, acesta este următorul pas către o experiență de cea mai bună calitate în habitaclul unui model Audi”, a mai adăugat acesta.

Integrarea noului program ChatGPT la Audi va fi disponibilă începând cu luna iulie pe aproximativ două milioane de automobile. Chatbot-ul pe bază de AI se va regăsi pe toate modelele care utilizează arhitectura electronică E3 1.2.

Sursa: Audi

Articole similare

De dragul fabricilor de baterii, UE ar trebui să sugrume și mai tare industria auto

Florin Amariei

Grupul Hyundai-Kia va investi 80 milioane euro în producătorul croat de automobile electrice Rimac

Programul Rabla începe în martie, iar bonusul pentru mașini electrice rămâne de 10.000 de euro

Robert Stan