AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

Skoda va implementa ChatGPT pe mașinile sale începând cu mijlocul anului 2024 (VIDEO)

Constructorul ceh de automobile Skoda tocmai a anunțat că va integra pe unele modele din gamă asistentul digital ChatGPT.

Primele mașini care vor beneficia de chatbot-ul bazat pe inteligență artificială vor fi disponibile începând cu jumătatea anului 2024.

Skoda va integra ChatGPT pe modelele Eniaq, Superb, Kodiaq și Octavia facelift

Skoda

Constructorii din industria auto caută să ofere clienților noi soluții tehnologice prin care aceștia să poată interacționa cu mașinile pe care le construiesc. Iar inteligența artificială este una dintre acestea.

Mai mult decât atât, unii producători au început să implementeze ChatGPT în sistemul multimedia al modelelor lor, iar cehii de la Skoda nu fac excepție.

După Volkswagen, a venit rândul cehilor de la Skoda să anunțe că ChatGPT va fi integrat în automobilele sale, începând de la jumătatea acestui an. Asistentul digital Laura va primi ajutorul inteligenței artificiale, care va răspunde la întrebări și chiar va putea să poarte conversații cu utilizatorii. Dacă sistemul nu va putea răspunde la o întrebare, aceasta va fi transmisă, în mod anonim, către ChatGPT.

Cehii spun că, din motive de siguranță, ChatGPT nu va avea acces la datele mașinilor și nici la informațiile personale ale utilizatorilor. De asemenea, interacțiunile cu asistentul digital vor fi șterse imediat după ce acestea vor fi procesate.

Compania din Mlada Boleslav a precizat că această nouă tehnologie va fi integrată pe modelele construite pe platformele MEB GP și MQB Evo. Este vorba despre anumite versiuni ale SUV-ului electric Enyaq, de noile generații Superb și Kodiaq, precum și de viitoarea Octavia facelift.

Sursa: Skoda

Articole similare

Mitsubishi a publicat imagini-teaser cu viitorul L200. Debutul a fost fixat pe 26 iulie (cu video)

Mihai Morcovescu

Ferrari acceptă plata cu criptomonede pentru mașinile comercializate în SUA

Mihai Morcovescu

Noul MINI Countryman SE All4: 313 CP și autonomie de 433 de kilometri

Mihai Morcovescu