AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

CES 2024: Continental a prezentat noul ecran transparent din cristal Swarovski

Continental

Compania tehnologică germană Continental a dezvăluit cu ocazia CES 2024 un display transparent pentru sistemul multimedia, care reprezintă o premieră mondială absolută.

Revoluționarul ecran utilizează tehnologia microLED și este fabricat din cristal Swarovski.

Noul ecran transparent Continental se va regăsi pe viitoarele mașini premium

Continental

Noul ecran transparent, denumit Crystal Center Display, este complet încorporat într-o carcasă elegantă de cristal fără ramă, creând iluzia că informațiile afișate plutesc în aer.

Ecranul are o diagonală de 10 inch și se bazează pe cea mai recentă tehnologie microLED, care permite niveluri fără precedent de luminozitate și contrast. Concret, display-ul dezvoltat de Continental integrează pixeli care se iluminează singuri, ceea ce permite ecranului să fie mai luminos și să ofere un contrast mai bun comparativ cu alte tehnologii similare aflate pe piață.

Combinația unică dintre afișaj și cristalul Swarovski a fost dezvoltată în colaborare cu Swarovski Mobility. Designul atrăgător al afișajului oferă designerilor auto noi și interesante modalități de interpretare a esteticii minimaliste pentru viitoarele interioare ale automobilelor de lux. Cei de la Swarovski au utilizat tehnici speciale de fațetare a cristalului, astfel încât display-ul să fie foarte rezistent și fiabil.

Pentru această soluție, compania Continental a fost distinsă la CES 2024 cu premiul pentru inovație „Innovation Award Honoree” pentru designul excepțional al acestui ecran transparent. Distincția a fost acordată la categoria „tehnologia vehiculelor și mobilitate avansată”.

Deocamdată nu se știe ce producători de automobile vor semna parteneriate cu Continental pentru a beneficia de această nouă tehnologie pe viitoarele lor modele.

Sursa: Continental

Articole similare

Trust Motors devine importatorul OPEL pentru România

Dan Vardie

Ford Bronco lansează o provocare unică pentru cumpărători

Ziua Comunicațiilor, la cea de-a XVIII-a ediție