AUTOpro
Generale Stiri Tehnologie

Continental prezintă tehnologia Smart Cockpit HPC. Debutul comercial este preconizat pentru 2025

Continental ne-a obișnuit să prezinte noi tehnologii, care se vor regăsi în viitorul nu foarte îndepărtat pe automobilele care vor circula pe șosele.

Alături de anvelopa NXT, materialele sustenabile și diversele soluții „plug&play”, grupul german a dezvăluit recent tehnologia Smart Cockpit HPC. Este vorba despre un computer foarte puternic, care oferă performanțe de sistem adaptate ideal pentru un set preintegrat de funcții pe mașini.

Noua tehnologie Continental a fost dezvoltată inclusiv în România

Continental

Continental își demonstrează în acest fel experiența dovedită în arii de activitate, care presupun folosirea computerelor foarte performante. De asemenea, se poziționează ca una dintre companiile de tehnologie lider în tendința pieței de vehicule definite de software și în managementul proiectelor complexe HPC.

Angajați Continental din toată lumea își desfășoară activitatea în echipe internaționale pentru dezvoltarea acestor soluții. Împreună cu colegii lor din Singapore, aceștia lucrează la transmiterea informatiilor între Android și Linux pentru streaming video. De asemenea, în cadrul proiectului, echipa din România este parte din sarcinile de integrare manuală și automată.

Dezvoltată inclusiv în România, la Iași, această tehnologie vizează un echilibru între experiența utilizatorului, performanța sistemului, costuri și timp scurt de dezvoltare.

 „Continental oferă pieței auto o gamă cuprinzătoare de soluții HPC. Cu Smart Cockpit HPC, oferim acum clienților noștri oportunitatea de a aduce pe drum o experiență de mobilitate din ce în ce mai automatizată și captivantă, într-un mod optimizat din punct de vedere al costurilor și cu timpi scurti de dezvoltare”, a declarat Jean-Francois Tarabbia, șeful departamentului Architecture and Networking din cadrul Continental.

Intersecția perfectă a unor domenii diferite

Smart Cockpit HPC convinge datorită performanței sistemului ideal adaptate pentru un set de funcții preintegrat. Impresionează prin timpi de răspuns rapid, precum și prin interfața de utilizator fluidă, chiar și pentru funcții pe mai multe domenii.

Această abordare permite producătorilor de mașini să minimizeze costurile și cheltuielile de timp în faza de dezvoltare. Funcțiile de cluster și infotainment preintegrate, de ultimă generație, pot duce la minim costurile hardware în zona bordului mașinii.

Rezultatul este un timp rapid de a ajunge pe piață – de la comandă până la începerea producției – de 18 luni.

Integrare extinsă a funcțiilor

Smart Cockpit HPC permite integrarea diferitelor domenii și funcții, cum ar fi cluster, infotainment – cu o interfață cu un sistem de operare Android – (afișaj, radio, telefon, oglindire telefon și navigare) și sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS). Combinând toate funcțiile cluster și infotainment într-o singură cutie, Smart Cockpit HPC reduce numărul de unități de control instalate anterior, precum și cablajele extinse. Acest lucru reduce semnificativ complexitatea arhitecturii vehiculului.

Sistemul este conceput pentru configurația tipică a două afișaje pentru zona centrală și grupul de instrumente, dar poate fi extins pentru a include până la trei afișaje, de exemplu, unul să fie de tip head-up. Chiar dacă Smart Cockpit HPC este o soluție preconfigurată, se pot face și adaptări specifice clientului în ceea ce privește interfața om-mașină și hardware.

Sursa: Continental

Articole similare

Ford România a donat trei vehicule EcoSport ca material didactic pentru elevii și studenții craioveni

Filip Sîrbu

„Noi numim mașinile noastre Robocar, fiindcă sunt complet diferite!” – Interviu cu Xia (Joe) Yiping, CEO JIDU Auto și Frank Wu, VP, Head of Design JIDU

Darius Pana

CEO-ul grupului Stellantis spune că bateriile mașinilor electrice sunt prea grele

Mihai Morcovescu