AUTOpro
Generale Green car Stiri

BMW a dezvăluit noul Seria 5 pentru piața din China

Producătorul german de automobile BMW a publicat primele informații și fotografii oficiale cu noua generație Seria 5 destinată pieței din China.

Comparativ cu versiunea europeană, modelul asiatic vine cu un ampatament alungit și cu ecranul Theater Screen, preluat de pe noul Seria 7. Noul BMW Seria 5 pentru China este oferit și în versiune electrică i5.

BMW Seria 5 pentru China vine cu ecranul Theater Screen

BMW

În primăvara acestui an, constructorul bavarez a lansat cea de-a opta generație a sedanului de lux Seria 5. Noul model este oferit atât în versiuni termice, cât și electrice i5. Modelul este comercializat inclusiv pe piața din România.

Acum, cei de la BMW au dezvăluit varianta chineză a berlinei din clasa executive. Spre deosebire de „sora” europeană, aceasta vine cu un ampatament alungit, care se traduce printr-un spațiu mai generos la interior pentru pasagerii din spate.

De asemenea, noul Seria 5 pentru China primește și o dotare exclusivă, care nu se regăsește pe varianta destinată Europei. Este vorba despre Theater Screen, ecranul panoramic de 31,1 inch, care are rezoluție 8K și conectivitate la o rețea 5G. Acesta a fost preluat de pe noua generație Seria 7.

Din punct de vedere estetic, versiunea pentru China a Seriei 5 se diferențiază de varianta europeană printr-o siglă iluminată cu numele modelului, care este amplasată pe montantul C. Aceasta luminează în alb pe versiunile echipate cu motoare termice și cu albastru pe modelul pur electric i5.

La interior, sedanul vine cu climatizare pe patru zone și cu un sistem audio Bowers & Wilkins. BMW nu a anunțat deocamdată gama de motorizări.

Sursa: BMW

Articole similare

Mașini electrice în 2023: cum poți să reduci costurile de încărcare

Mihai Morcovescu

România este la coada clasamentului în ceea ce privește interesul pentru EV-uri

Filip Sîrbu

Skoda Epiq, conceptul care prefigurează un crossover electric de mici dimensiuni

Mihai Morcovescu