AUTOpro
Generale Stiri

Nissan a dezvăluit noul Skyline Nismo. Motor V6 de 420 CP și producție limitată la 100 de exemplare

Niponii de la Nissan au prezentat oficial noua versiune de performanță Nismo a sedanului de clasă medie Skyline. Aceasta este echipată cu un motor V6, care dezvoltă o putere maximă de 420 CP.

Modelul va fi comercializat exclusiv pe piața din Japonia. Producția este limitată la doar 1.000 de exemplare.

Nissan Skyline Nismo primește un motor V6 de 3,0 litri și 420 CP

Nissan

Noul Nissan Skyline Nismo vine cu o serie de modificări estetice. Modelul de performanță primește bare de protecție restilizate, care acum au un look mai agresiv și integrează și accente roșii. De asemenea, grila este mai mare pentru o răcire mai bună a motorului V6, în timp ce luminile de ceață au un design schimbat.

La spate regăsim stopuri cu semnătura luminoasă consacrată în formă de inele, un difuzor aerodinamic și un sistem de o evacuare cu țevi de eșapament duble. Aspectul sportiv este completat de jantele Enkei de 19 inch.

Modelul de performanță a primit la interior volan îmbrăcat în piele, care prezintă cusături contrastante roșii, și scaune sport Recaro din piele. Instrumentarul de bord are un turometru cu inel vopsit tot în roșu.

Japonezii au montat sub capota noului Skyline Nismo un propulsor V6 de 3,0 litri bi-turbo, preluat de la noul Z Nismo. Acesta produce 420 CP și 550 Nm de cuplu și este conectat la o transmisie automată cu 7 trepte.

Inginerii niponi au mai pus pe noul model și o suspensie sport reproiectată pentru un ruliu redus în viraje, precum și materiale noi pentru plăcuțele de frână. De asemenea, sedanul sport oferă trei moduri de rulare: Standard, Sport și Sport+.

Noul Nissan Skyline Nismo este disponibil în două versiuni: Standard și Limited. Aceasta din urmă primește jante finisate în culoare mată, o plăcuță specială montată pe motor cu numele celui care a asamblat motorul, un logo unic și încă o plăcuță cu numărul de producție al exemplarului.

După cum sugerează și denumirea, varianta Skylino Nismo Limited va fi fabricată într-o serie de doar 100 de exemplare. Per total, Nissan Skyline Nismo va fi produs în doar 1.000 de exemplare. Pe piața din Japonia, modelul va costa echivalentul a 50.000 de euro.

Sursa: Nissan

Articole similare

Nou plan al Alianței Renault – Nissan: Cele două companii își împart responsabilitățile asupra produselor

Robert Stan

Record de vânzări pentru Tesla în perioada pandemiei

O săptămână dedicată femeilor