AUTOpro
Generale Stiri

Hyundai Elantra N facelift: primele imagini oficiale versiunea 2023 a sedanului de performanță (cu video)

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai a publicat primele imagini și informații oficiale referitoare la Elantra N facelift. Noul sedan de performanță vine cu o parte frontală revizuită și un kit exterior specific modelelor din gama N.

În urmă cu două luni, Hyundai a dezvăluit noul Avante facelift, care nu este altceva decât fratele asiatic al modelului Elantra care este vândut și în Europa. Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, constructorul coreean a dezvăluit și versiunea N actualizată a sedanului coreean.

Hyundai Elantra N facelift va folosi același motor turbo ca versiunea anterioară

Hyundai

Noul Elantra N facelift preia partea frontală restilizată de pe modelul standard, care are mai multe suprafețe în culoarea caroseriei, renunțând la unele accente negre. Grila pare puțin mai mică deoarece este divizată în două zone printr-un element decorativ din plastic. De asemenea, avem faruri LED, care includ lumini de zi.

În plus, avem o variantă nouă a kit-ului exterior specific modelelor de performanță din gama N. Pachetul include jante de 19 inch, grilă, oglinzi și eleron finisate în negru lucios, inserții roșii în partea inferioară a caroseriei, un difuzor de aer și două terminații pentru sistemul de evacuare.

Cei de la Hyundai nu au dezvăluit fotografii cu interiorul și nici specificațiile tehnice. Potrivit zvonurilor, se pare că noul Elantra N facelift va folosi aceeași motorizare ca precedentul model. Este vorba despre un motor turbo de 2,0 litri, care produce 289 CP și 392 Nm de cuplu.

Opțiunile de transmisie ar trebui să rămână aceleași, și anume o cutie manuală cu 6 trepte și una automată cu dublu ambreiaj cu 8 rapoarte. În aceste condiții, sedanul de performanță poate sprinta de la 0 la 100 de km/h în 5,3 secunde și o viteză de top de 250 km/h.

Hyundai Elantra N facelift va debuta pe piața din America de Nord la sfârșitul acestui an. Ulterior va ajunge și în Coreea de Sud (Avante N) și în Australia (i30 Sedan N).

Sursa: Motor1

Articole similare

Astăzi începe ediția din 2020 a programului Rabla Plus

Robert Stan

Viitoarea generație Nissan Micra va fi complet electrică și va sosi în 2024

Mihai Morcovescu

Euro 7: Parlamentul European a aprobat noile norme de poluare. Acestea vor intra în vigoare în 2026

Mihai Morcovescu