AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

VIDEO: Hyundai a prezentat un robot de încărcare automată pentru mașinile electrice. Debutul va avea loc pe 31 martie

Grupul Hyundai Motor a prezentat un robot care va înlocui stațiile de încărcare pentru mașinile electrice. Denumit ACR, acest dispozitiv de încărcare automată funcționează împreună cu o tehnologie de parcare automată cu care sunt dotate automobilele cu zero emisii.

Potrivit informațiilor oficiale publicate de producătorul sud-coreean, acest robot va putea fi folosit chiar și în spațiile închise, precum garajele. Noul ACR dezvăluit va fi expus la standul de expoziție Hyundai Motor în timpul Salonului de Mobilitate de la Seul 

Hyundai ACR este rezistent la apă și la praf

Hyundai

Noul robot inteligent este prevăzut cu un singur braț, care este capabil să conecteze cablul de încărcare la portul unui vehicul electric și să îl decupleze odată ce încărcarea este completă.

Pentru ca robotul să fixeze în siguranță încărcătorul este necesară o tehnologie software care poate calcula simultan aceste variabile multiple. De aceea, dispozitivul funcționează alături de o cameră video 3D care integrează tehnologie pe bază de inteligență artificială.

Cei de la Hyundai spun că dezvoltarea robotului a fost un proces foarte complex din cauză că acesta trebuie să ia în calcul poziția exactă a mașinii atunci când este parcată, dar și forma prizei de încărcare și unghiul de introducere al acestuia.

Robotul Hyundai a fost testat și în condiții extreme pentru a vedea cât este de rezistent la apă și la praf. Coreenii susțin că robotul lor este capabil să funcționeze și în timpul unei furtuni ori a uneia de nisip în deșert.

În același timp, ACR este prevăzut și cu câțiva senzori de siguranță pe bază de laser cu care îi avertizează pe trecători că acesta se află în funcțiune. Interesant este faptul că robotul nu are roți, ci funcționează împreună cu tehnologia de parcare automată a mașinilor electrice.

Hyundai va prezenta noul său robot în cadrul Salonului de Mobilitate de la Seul, care va avea loc în perioada 31 martie – 9 aprilie.

Sursa: Hyundai

Articole similare

Au fost decise finalistele Mașina Anului 2023 în România

Darius Pana

EVENIMENT Exclusiv AUTOpro. Interviu Jörgen Wulfsberg, director la CEVT: Încărcarea wireless nu este periculoasă!

Florin Amariei

Noul Nissan Leaf a fost prezentat oficial

Filip Sîrbu