AUTOpro
Generale Green car Stiri Tehnologie

Robotul Hyundai ACR va înlocui stațiile clasice de încărcare pentru mașinile electrice (video)

Grupul Hyundai Motor a anunțat că noul său robot ACR va înlocui stațiile de încărcare pentru mașinile electrice. Noul dispozitiv de încărcare automată funcționează împreună cu o tehnologie de parcare automată cu care sunt dotate automobilele cu zero emisii.

Potrivit informațiilor oficiale publicate de producătorul sud-coreean, acest robot va putea fi folosit chiar și în spațiile închise, precum garajele.

Hyundai ACR este rezistent la apă și la praf

Hyundai

Noul robot inteligent este prevăzut cu un singur braț. Acesta este capabil să conecteze cablul de încărcare la portul unui vehicul electric și să îl decupleze odată ce încărcarea este completă.

Pentru ca robotul să fixeze în siguranță încărcătorul este necesară o tehnologie software care poate calcula simultan aceste variabile multiple. De aceea, dispozitivul funcționează alături de o cameră video 3D care integrează tehnologie pe bază de inteligență artificială.

Cei de la Hyundai spun că dezvoltarea robotului a fost un proces foarte complex din cauză că acesta trebuie să ia în calcul poziția exactă a mașinii atunci când este parcată, dar și forma prizei de încărcare și unghiul de introducere al acestuia.

Robotul Hyundai a fost testat și în condiții extreme pentru a vedea cât este de rezistent la apă și la praf. Coreenii susțin că robotul lor este capabil să funcționeze și în timpul unei furtuni ori a uneia de nisip în deșert.

În același timp, ACR este prevăzut și cu câțiva senzori de siguranță pe bază de laser cu care îi avertizează pe trecători că acesta se află în funcțiune. Interesant este faptul că robotul nu are roți, ci funcționează împreună cu tehnologia de parcare automată a mașinilor electrice.

Sursa: Hyundai

Articole similare

Mașinile Tesla pot fi comandate oficial din România. Dar cu un preț!

administrator_autopromag

Chinezii de la BeyonCa au lansat modelul electric GT Optus 1, rival direct pentru Porsche Taycan

Mihai Morcovescu

Audi și placa

administrator_autopromag