AUTOpro
Generale

Noul Hyundai Elantra facelift primește cameră de bord integrată și cheie digitală. Debutul este planificat pentru sfârșitul lui 2023

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai a publicat noi informații și fotografii referitoare la Avante facelift. Acesta este versiunea asiatică a sedanului de clasă compactă Elantra, care va fi comercializată pe piața din Europa.

După ce, în urmă cu două săptămâni, au dezvăluit primele detalii, asiaticii prezintă acum și câteva dintre echipamentele care se regăsesc pe Avante facelift.

Cel mai probabil, dincolo de modificările subtile de design, modelul destinat pieței europene va primi și actualizările tehnologice atunci când își va face debutul comercial spre sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la început de 2024.

Noul Hyundai Avante/Elantra facelift va avea și versiune de performanță

Hyundai

La finalul lunii februarie, atunci când Hyundai a publicat primele fotografii cu noul Avante facelift, am descoperit noutățile de ordin estetic, care se vor regăsi și pe versiunea europeană Elantra.

Acum, alături de o galerie foto completă, compania coreeană a dezvăluit și o parte din echipamentele de pe Avante facelift. Între acestea și-a făcut loc o cameră video de bord, care este montată în partea superioară a parbrizului. Aceasta trimite imagini fie către ecranul sistemului de infotainment, fie direct către un smartphone. 

Viitorii clienți de Avante/Elantra facelift își vor putea folosi telefonul mobil cu Android sau iOS pe post de cheie digitală. Proprietarii vor putea bloca/debloca mașina și vor putea partaja utilizarea acesteia cu alte șapte persoane. În plus, mașina este dotată cu un sistem audio performant furnizat de americanii de la Bose.

În același timp, cei de la Hyundai au montat un nou sistem de aer condiționat, care dispune de funcția „After-Blow”. Lansată în 2020, această tehnologie se activează după oprirea motorului timp de 10 minute pentru a îndepărta condensul din instalație. Astfel, previne apariția mucegaiului în interiorul sistemului de climatizare.

Funcția After-Blow nu se va activa atunci când temperaturile exterioare sunt foarte scăzute sau când instalația de climatizare nu a fost folosită pentru o perioadă lungă de timp.

Pe piața din Coreea de Sud, noul Hyundai Avante facelift este disponibil cu o motorizare pe benzină de 1,6 litri, aspirată natural, care oferă 121 CP și 154 Nm de cuplu. Din ofertă mai face parte și o variantă 1.6 LPi, care funcționează pe bază de GPL. Hyundai spune că va exista și o versiune de performanță.

Sursa: Hyundai via Motor1

Articole similare

ACAROM: românii au înmatriculat aproape 13.000 de automobile noi în primele opt luni din 2023

Mihai Morcovescu

Skoda a publicat un video teaser cu noua Octavia facelift

Mihai Morcovescu

Visiting Halong Bay: Tips to Plan Your Perfect Trip

Mihai Predescu