AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen va dezvălui pe 15 martie conceptul unui nou model electric și un nou limbaj de design

Reprezentanții Volkswagen vor organiza în ziua de 15 martie un eveniment în cadrul căruia vor dezvălui conceptul unui nou automobil electric, precum și un nou limbaj de design.

Dacă este să ne luăm după informațiile care au „transpirat” dinspre Wolfsburg în ultimele săptămâni, cel mai probabil, acest prototip prefigurează viitorul model de clasă mică cu emisii zero ID.2. În afară de acest vehicul, oficialii companiei au pregătit pentru acest moment și alte noutăți pentru fanii mărcii.

Conceptul Volkswagen prefigurează viitorul ID.2

Volkswagen

Săptămâna trecută, cei de la Volkswagen au publicat un pseudo-teaser prin care anunțau vag că urmează să dezvăluie un nou concept-car. Acum, reprezentanții mărcii germane au anunțat că prototipul va prefigura un viitor model electric de serie, precum și un nou limbaj de design.

Vehiculul va fi prezentat în cadrul unui eveniment intitulat „Volkswagen for the people”, care va avea loc în ziua de 15 martie. Gazde vor fi CEO-ul Volkswagen, Thomas Schafer, și șeful de design Andreas Mindt. Cei doi ne vor vorbi despre „cum va fi poziționat Volkswagen în anii următori”, după cum se precizează în comunicatul oficial al VW.

În ceea ce privește conceptul electric, acesta va anunța un nou model cu emisii zero care se va alătura gamei ID a producătorului german.

Dacă este să ne luăm după ultimele zvonuri și informații care au circulat în industrie în ultimul timp, cel mai probabil este vorba despre noul ID.2, un model cu zero emisii de clasă mică. Acesta ar urma să fie poziționat în gamă sub ID.3, care recent a primit un facelift.

Este vorba despre un automobil cu zero emisii accesibil, care ar urma să coste de la 25.000 de euro. Asta înseamnă că va fi mult mai ieftin decât un ID.3, care, în România, are un preț de aproape 42.700 de euro.

În același timp, noul model electric va fi primul din grupul german care va utiliza platforma MEB+. Spre deosebire de ID.3, ID.7 și ID. Buzz, care folosesc o platformă dedicată mașinilor electrice cu tracțiune spate, viitorul ID.2 va adopta o configurație cu tracțiune pe puntea față. Se pare că se află deja în lucru și o versiune cu două motoare electrice și tracțiune integrală.

Modelele care folosesc platforma MEB+ vor primi baterii cu fosfat de fier litiu (LFP), care va oferi o autonomie maximă de 700 de kilometri.

Dacă ești interesat și dorești să urmărești live evenimentul în care va fi dezvăluit noul concept electric Volkswagen poți accesa link-ul următor: https://www.linkedin.com/events/volkswagen-forthepeople7039536732064600064/

Sursa: Volkswagen via Motor1

Articole similare

PREMIERĂ MONDIALĂ: noua compactă Citroen C4, lansată on-line

Dan Vardie

Sandero, cea mai vândută mașină din Europa. A depășit Golf!

Florin Amariei

Hyundai promite actualizări OTA pentru toate modelele Grupului până în 2025

Darius Pana