AUTOpro
Generale Green car Stiri

Acesta este noul Volkswagen ID.3 facelift: actualizări estetice minore la exterior și la interior

Producătorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit versiunea restilizată a electricului ID.3. Modelul vine cu actualizări estetice la exterior și cu materiale mai bune calitativ la interior, care au fost bazate pe feedback-ul oferit de clienți.

Deși reprezentanții mărcii nu au oferit informații referitoare la debutul comercial, acesta este de așteptat să se producă în al patrulea trimestru din 2023.

Volkswagen ID.3 facelift a primit actualizări estetice minore

Volkswagen

Modelul Volkswagen ID.3 a fost lansat la final de 2019, fiind la acel moment primul automobil complet electric din gama constructorului german. Acum, la patru ani distanță, compania a publicat fotografiile și informațiile oficiale referitoare la versiunea restilizată a modelului compact cu zero emisii.

Pentru varianta cu facelift cei de la Volkswagen s-au consultat cu clienții pentru a afla exact unde și ce trebuie îmbunătățit. Astfel, mașina a primit o serie de actualizări estetice la exterior, mai ales la partea frontală, care acum afișează un look mai agresiv, datorită noii bare de protecție, care găzduiește acum un set de prize de aerisire.

Se mai disting farurile LED dinamice, care sunt mai ascuțite comparativ cu cele de pe modelul anterior și care au primit o nouă semnătură luminoasă. Acestea sunt legate printr-o bandă LED, „întreruptă” de logo-ul Volkswagen. Capota pare mai lungă deoarece banda neagră situată sub parbriz a fost îndepărtată.

La spate se remarcă noile stopuri al căror segment situat pe hayon sunt acum iluminate. Aspectul exterior al mașinii este completat de noi jante din aliaj optimizate aerodinamic, un acoperiș negru cu ornamente finisate în argintiu mat pe margini, precum și noi culori pentru caroserie, inclusiv o vopsea metalizată irizată denumită Dark Olivine Green.

La interior au fost folosite materiale sustenabile mai bune

Habitaclul este foarte asemănător cu cel de pe modelul actual, cu mențiunea că Volkswagen a implementat o serie de noutăți bazate pe sugestiile venite din partea clienților. Materiale sunt de o calitate superioară, cele reciclate ocupând o proporție mai mare.

Spre exemplu, materialul din microfibră Artvelours Eco folosit pe fețele ușilor și husele scaunelor este realizat în proporție de 71% din deșeuri de plastic reciclate.

Cei de la Volkswagen spun că au optimizat experiența haptică, iar panourile ușilor au fost reproiectate pentru a include suprafețe mai moi și mai mari, dar și să ofere un suport pentru mână mai generos.

La fel ca până acum, Volkswagen ID.3 facelift dispune de două ecrane de sine stătătoare. Este vorba despre un display de 5,3 inch pentru instrumentarul de bord, care poate fi operat de la comenzile tactile de pe volan, și un ecran tactil de 12 inch pentru sistemul multimedia, de unde pot fi controlate sistemul de navigație, funcțiile telefonului, sistemele de asistență și setările vehiculului.

La capitolul conectivitate, planificatorul inteligent de rută a fost îmbunătățit, iar la călătoriile mai lungi acesta programează opriri pentru reîncărcarea bateriei, astfel încât destinația să poată fi atinsă cât mai repede posibil. Acest lucru este făcut folosind atât nivelul bateriei, cât și informațiile și prognozele actuale de trafic.

Noul ID.3 facelift folosește același motor de 201 CP și 310 Nm

Noul Volkswagen ID.3 facelift folosește același motor electric montat posterior, care oferă 204 CP și 310 Nm de cuplu. Sunt disponibile, de asemenea, aceleași baterii, de 58 kWh și de 77 kWh, care oferă aceleași cote de autonomie în regim WLTP.

Acumulatorul mai mare echipează versiunea ID.3 Pro S și permite parcurgerea a 546 de kilometri. Modelul ID.3 Pro este echipat cu bateria mai mică, aceasta asigurând o autonomie de 426 de kilometri. Volkswagen a anunțat că va introduce baterie și mai mică în gamă, fără să ofere detalii. 

La o stație de încărcare rapidă DC, bateria de 77 kWh a ID.3 Pro S se poate încărca de la 5 la 80 la sută în 30 de minute la o rată de până la 170 kW. Pachetul de 58 kWh din ID.3 Pro are nevoie de 35 de minute pentru a finaliza același ciclu de încărcare la 120 kW.

Volkswagen a deschis deja listele de pre-comenzi în Germania. Clienții pot opta pentru una dintre cele cinci niveluri de echipare Life, Business, Style, Max și Tour. Prețul de pornire este de 43.995 de euro, cu peste 6.200 de euro mai mult comparativ cu modelul anterior.

Din cauza numărului mare de comenzi, primele exemplare Volkswagen ID.3 facelift vor fi livrate de abia începând cu al patrulea trimestru al anului viitor.

Sursa: Volkswagen via InsideEVs

Articole similare

VIDEO: MINI l-a prezentat pe Spike, asistentul virtual pentru noul sistem multimedia care va debuta în 2023

Mihai Morcovescu

Inside story Noile Dacia Sandero, Sandero Stepway și Logan

Cătălina Cozma

Luca DeMeo, pentru două zile în România

Robert Stan