AUTOpro
Stiri Green car

Jeep Avenger va fi primul SUV complet electric al mărcii americane pregătit pentru Europa

Marca specializată în vehicule off-road a Grupului Stellantis a prezentat pe larg planurile de electrificare pentru următorii ani, iar Jeep Avenger este primul SUV cu propulsie strict electrică ce va ajunge pe Bătrânul Continent.

Programat să fie dezvăluit publicului cu ocazia Salonului Auto de la Paris, în data de 17 octombrie, Jeep Avenger va fi de fapt versiunea europeană a modelului Recon, ce va fi introdus comercial mai devreme pe piața nord-americană.

Recon este versiunea nord-americană a lui Jeep Avenger

Debutul comercial pentru Jeep Avenger va avea loc la început de 2023 și va reprezenta primul pas către o gamă complet electrică până în 2030, pentru a putea respecta planul Stellantis Dare Forward. Producția se va face în fabrica din Tychy, Polonia, iar mașina va ajunge de aici și pe alte piețe decât cele europene, precum Japonia și Coreea de Sud.

Cu tracțiune integrală capabilă, denumită acum 4xe și care promite să fie la același nivel cu ceea ce ne-a obișnuit brandul de-a lungul ultimelor decenii, Jeep Avenger se pare că va fi un SUV adevărat, ce va putea face față și pe trasee complicate de off-road. Garda la sol ridicată, precum și unghiurile largi de atac și degajare vin în susținerea capabilităților din teren accidentat.

Alte date vorbesc despre o autonomie de până la 400 de kilometri și despre un interior spațios, cu mult loc atât pentru pasageri, cât și pentru bagajele acestora.

Odată cu prezentarea lui Jeep Avenger, compania nord-americană a mai dat detalii despre planurile de electrificare. În total, până la sfârșitul lui 2025, Jeep va introduce patru vehicule complet electrice. Planurile prevăd ca vânzările să fie acoperite în proporție de 50% de EV-uri în SUA până în 2030, în timp ce în Europa, până în același an, Jeep va comercializa doar vehicule strict electrice.

Jeep Wagoneer S va fi unul dintre celelalte BEV-uri pe care producătorul le are în dezvoltare și va fi un model cu disponibilitatea mondială, ce va fi prezentat în 2023, cu debut comercial în anul următor.

Jeep Wagoneer S

Se pare că va dispune de circa 600 CP, ce-i vor permite o accelerație 0 – 100 km/h în aproximativ 3.5 secunde. Autonomia estimată va fi de până la 640 km.

Iată cum electrificarea schimbă radical modul în care va fi perceput de acum înainte brandul american cu o istorie de peste 80 de ani și cum se poate transforma o întreagă gamă 4×4 într-una 4xe pentru a ține pasul cu vremurile.

Articole similare

STUDIU: Majoritatea șoferilor din România își doresc camere de supraveghere pe șosele

Mihai Morcovescu

Cupra Formentor e-Hybrid – drive test în premieră națională

Dan Vardie

Audi va lansa și construi cinci modele e-Tron în China

Filip Sîrbu