AUTOpro
Stiri Generale Green car

Stellantis Dare Forward 2030 – manifest pentru accelerarea electrificării

Stellantis

Stellantis Dare Forward 2030 este numele de botez al master-plan-ului prin care Stellantis își propune să accelereze tranziția spre electrificare, care urmează să treacă printr-o uriașă schimbare de paradigmă la trecerea în noul deceniu.

Stellantis

Stellantis își propune să își electrifice masiv întreaga familie de mărci și de modele până în 2030. Sfârșitul actualului deceniu va reprezenta un adevărat punct de cotitură pentru Stellantis, după cum am aflat și din cadrul conferinței de presă care a anunțat noul master-plan Dare Forward 2030.

Stellantis

Cuvântul cheie va fi, după cum ne dă de înțeles și numele, anul 2030. Anul în care vânzările europene ale grupului Stellantis vor fi reprezentate exclusiv de vehicule electrice. Ceea ce înseamnă că mărci de renume precum Jeep sau Alfa Romeo vor întâmpina noul deceniu cu un line-up complet electric. Chiar dacă pe hârtie sună bine, noul plan al celor de la Stellantis dă dovadă de o mică întârziere – jumătate de deceniu – în ceea ce privește electrificarea totală, având în vedere că declarațiile date publicului anul trecut dădeau ca termen limită pentru electrificarea completă anul 2025 – https://autopro.ro/stiri-2/stellantis-va-electrifica-aproape-tot-portofoliul-european/.

Stellantis

Stellantis a profitat de ocazie pentru a prezenta și două teasere extrem de relevante în contextul actual de accelerare a electrificării, care prefigurează primul Jeep electric din istorie (mai multe detalii aici Primul Jeep EV din istorie – schimbare de macaz) dar și primul Ram complet electric. În SUA, lucrurile vor sta puțin mai bine, Stellantis având de gând ca 50% din vânzările de pe tărâm american să fie reprezentat de EV-uri la sfârșitul acestei decade.

Stellantis

În traducere liberă, mai există speranță pentru sistemele de propulsie convențională, cel puțin peste Ocean. Între țintele înglobate în master-plan-ul Dare Forward 2030 regăsim și dorința grupului Stellantis de a deveni neutră din punct de vedere a emisiilor de CO2 până în 2038, conglomeratul global țintind o reducere a emisiilor de CO2 cu 50% până în 2030.

Stellantis

Carlos Tavares, un bun prieten al publicației noastre, a declarat: ”Dare Forward 2030 ne inspiră să ne auto-depășim și să ne lărgim perspectivele. Vom adopta un nou mindset, care va schimba complet înțelesul noțiunii de mobilitate, cu scopul de a oferi o viață mai bună familiilor, comunităților și societăților în care ne ducem traiul de zi cu zi.

Stellantis

Vrem să fim lideri în ceea ce privește satisfacția clienților pe fiecare piață pe care vom activa. Vrem de asemenea să conducem ostilitățile în segmentul vehiculelor comerciale cu un portofoliu extrem de eficient de produse și servicii, creat special pentru clienții noștri profesionali. Ne vom dubla veniturile nete până în 2030 și vom atinge și menține o marjă de profit cu două cifre pe parcursul întregului deceniu.”

Articole similare

Dacia introduce o serie de actualizări în toată gama de modele

Mihai Morcovescu

APIA: Piața auto din România a crescut cu 4,9% în ianuarie 2024

Mihai Morcovescu

Dacia, campioana revenirii în 2021. Înmatriculările de mașini noi, în creștere

Florin Amariei

Leave a Comment