AUTOpro
Green car

Jony Ive și Ferrari, parteneriat pentru un nou EV

jony eve ferrari EV

Fostul designer Apple Jony Ive și compania care deține Ferrari au încheiat un parteneriat multianual pentru crearea unui nou EV construit de marca din Maranello.

Anunțul a fost făcut de Exor, compania controlată de dinasta Agnelli și în portofoliul căreia se află Ferrari. Ive a fondat propria sa companie de design – LoveFrom – în 2019 împreună cu Marc Newson. Pe lângă parteneriatul cu Ferrari, influența stilistică a celor doi designeri s-ar putea extinde în curând și la alte mărci precum Fiat, Maserati sau Alfa Romeo.

Exor, cel mai mare acționar al Ferrari, are o implicație majoră în Stellantis – grupul auto care a concentrat brandurile PSA și FCA. Mai mult, până și Juventus sau Christian Louboutin sunt deținute de gigantul auto.

Pe lângă faptul că Ive va lucra cu Ferrari pentru lansarea primului cal cabrat electrificat total, compania de design se va implica și în stabilirea unei linii vestimentare noi. De altfel, știm că Ferrari are planuri mari în crearea unui ecosistem pentru clienții săi.

LoveFrom a continuat colaborarea cu Apple începută de Jony Ive și mai are clienți în portofoliu precum Airbnb.

Finalmente, Ive se va alătura Consiliului Partenerilor Exor – un grup de consultanți externi condus de fostul prim-ministru britanic George Osborne.

Articole similare

Mașinile electrice chinezești se strâng la porțile Europei

administrator_autopromag

Amazon va investi peste 1.000.000.000 de euro în parcul european de van-uri și camioane electrice

Mihai Morcovescu

Raport ACEA: Câte dintre țările membre ale UE stimulează cumpărarea de mașini electrice. România este în top

Mihai Morcovescu

Leave a Comment