AUTOpro
Green car

Rolls-Royce Spectre – cel mai luxos EV?

rolls-royce spectre EV

Constructorul auto britanic a anunțat construcția primului său autovehicul complet electric (EV) – Spectre. Acesta va fi deschizătorul de drum pentru o nouă eră în materie de lux automobilistic.

Rolls-Royce Spectre va fi lansat în trimestrul patru din 2023, așadar mai avem de așteptat cel puțin doi ani pentru a vedea ce progres a reușit compania să facă în domeniul electrificării totale. BMW deja a demonstrat iscusință la folosirea cu brio a resurselor pentru eficiența mașinilor electrice prin generația a cincea a lui eDrive, așadar Rolls-Royce ar putea să impresioneze cu adevărat prin garantarea unei autonomii reale de peste 1.000 de km sau chiar și prin folosirea bateriilor SSB.

Rolls-Royce Spectre începe testele oficiale prin toate condițiile de climă din toată lumea și va parcurge peste 2,5 milioane de kilometri. Acest lucru presupune o simulare a unei utilizări timp de 400 de ani, un aspect care indică o ipoteză interesantă: automobilul ar putea folosi noua generație de baterii care garantează o durată de viață îndelungată.

Rolls-Royce a confirmat miercuri că toată gama sa va fi complet electrică până în 2030, dar nu a precizat daca se va opri doar la baterii. Tehnologia FCEV ar putea să fie de asemenea atractivă pentru emblematica firmă auto britanică.

Nu există nicio legătură directă între noul film James Bond și Rolls-Royce Spectre.

Silueta rămâne clar ușor de identificat ca aparținând Rolls-Royce, în timp ce ideea de coupe ne arată încă o dată că strategia se va axa pe furnizarea unei soluții de mobilitate dinamice.

Articole similare

România va produce o mașină electrică! Ford face pasul decisiv

Florin Amariei

Elextra este un supercar în haine de limuzină cu o autonomie electrică de 600 km

Filip Sîrbu

Conceptul Renault Kangoo ZE anunță o nouă generație a utilitarei electrice

Dragos Baltateanu

Leave a Comment