AUTOpro
Green car

Genesis GV60, rival pentru Q4 e-tron și I-Pace, disponibil din 2022

genesis gv 60

Producătorul sud-coreean de automobile premium Genesis a confirmat că GV60 va fi complet electric și va ajunge la clienții europeni din 2022.

Genesis este pentru Hyundai ceea ce Lexus reprezintă pentru Toyota. Sud-coreenii, însă, au mai mult zel automotive. Cum marca și-a anunțat intrarea pe piața auto europeană, după ce a dovedit deja ce poate în SUA și Asia, acum vine și cu un prim model care se va găsi pe gusturile multora de pe Bătrânul Continent.

GV60 este un BEV construit pe platforma comună Hyundai-Kia E-GMP și atacă cel mai popular segment al momentului: crossoverele cu formă coupe. Va avea o baterie de 77,4 kWh, aspect care presupune o autonomie de aproximativ 450 de km pentru varianta cu tracțiune spate și un singur motor electric care dezvoltă 225 CP și un cuplu 350 Nm.

În varianta cu tracțiune integrală Genesis GV60 oferă 314 CP și 605 Nm cuplu, dar acest lucru reduce din autonomie. În această variantă va putea parcurge maximum 399 de km dintr-o singură încărcare. Rețineți, însă, că aceste valori sunt oferite de ciclul de testare sud-coreean, nu de cel WLTP.

Așa cum Kia și Hyundai pregătesc variante mai puternice ale EV6 GT și Ioniq 5, Genesis va oferi GV60 cu aceeași baterie, dar cu o putere de 429 CP și 605 Nm.

Vestea bună este că acest crossover coupe va beneficia de arhitectura de încărcare de 800 V, adică va putea înmagazina 70% din capacitatea bateriei în doar 18 minute când se folosește un încărcător de 350 kW.

Din păcate, nu știm când va ajunge în România.

Articole similare

Volkswagen ID.R a doborât recordul urcării de la Goodwood Festival of Speed

Dragos Baltateanu

Faraday Future FF91 cucerește Pikes Peak

Filip Sîrbu

Fisker va construi SUVul electric Ocean

Leave a Comment