AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul Hyundai Ioniq 6 costă pe piața din România de la aproximativ 63.000 de euro

Lansat în luna iunie a anului trecut, electricul Hyundai Ioniq 6 poate fi comandat acum și pe piața din România.

Desemnat „Car of The Year” în lume în 2023, sedanul coreean cu zero emisii are un preț de pornire pe piața locală de 63.141 de euro cu TVA inclus.

Hyundai Ioniq 6 este oferit pe piața românească în două versiuni

Hyundai

În prezent, clienții din țara noastră pot alege din două versiuni Ioniq 6. Prima dintre acestea folosește un singur motor electric de 229 CP și 350 Nm de cuplu.

Cea de-a doua variantă vine cu două motoare electrice și, implicit, tracțiune integrală, și oferă 325 CP și un cuplu maxim de 605 Nm. Ambele modele au o baterie cu o capacitate de 77,4 kWh.

La capitolul autonomie, versiunea de bază poate parcurge până la 614 kilometri cu o singură încărcare. În schimb, varianta echipată cu două unități electrice este capabilă să acopere 519 kilometri cu un „plin” de baterie.

Ulterior, gama Hyundai Ioniq 6 pe piața din România va fi completată cu o variantă cu un singur motor electric și o baterie de 53 kWh.

Asemenea SUV-ului Ioniq 5, sedanul electric al mărcii asiatice folosește platforma E-GMP la 800 de volți. În acest fel, Ioniq 6 poate fi încărcat la stații rapide cu puteri de 350 kW, repriza de încărcare de la 10% la 80% urmând să se realizeze în 18 minute. De asemenea, în 15 minute, bateria se încarcă suficient pentru o autonomie de 351 de kilometri.

Cea mai accesibilă versiune Hyundai Ioniq 6 are un preț de pornire pe piața locală de 63.141 de euro. Cine va opta pentru varianta cu două motoare electrice va trebui să plătească cel puțin 68.496 de euro cu TVA.

Sursa: Hyundai

Articole similare

SUV-ul electric Fisker Ocean oferă cea mai mare autonomie din Europa: 707 kilometri

Mihai Morcovescu

Oxigen pentru incompetență

Robert Stan

Autoritățile suedeze au construit primul drum electrificat din lume

Filip Sîrbu