AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volvo a publicat noi imagini cu viitorul SUV EX30. Debutul este planificat pentru 7 iunie

Suedezii de la Volvo vor prezenta peste doar cinci zile cel mai mic SUV din gama lor, electricul EX30. Până atunci, producătorul de automobile scandinav a publicat noi imagini-teaser cu modelul cu emisii zero.

Fotografiile dezvăluie o serie de detalii atât la exterior, cât și la interior.

Volvo va prelua elemente de la „fratele” mai mare EX90

Volvo

Volvo continuă campania de promovare a noului SUV electric de clasă mică EX30. Constructorul din Göteborg a publicat cele mai relevatoare fotografii de până acum.

Imaginile oferă o privire asupra designului exterior, cât și a habitaclului. Într-una dintre acestea se observă o porțiune a părții frontale, inclusiv noua semnătură a farurilor LED în forma ciocanului lui Thor.

Blocurile optice sunt formate din mai multe elemente LED și amintesc de SUV-ul EX90. În același timp, se mai observă capota profilată și o aripă față evazată, care ar trebui să aibă ca rezultat un aspect interesant.

O altă fotografie ne oferă cea mai bună imagine de până acum a părții posterioare a lui EX30, dezvăluind semnătura stopurilor. De asemenea, linia plafonului este plonjată către o lunetă îngustă, deasupra căreia a fost montat un eleron supradimensionat. Lipsa montanților C conferă acoperișului un aspect „plutitor”.

La interior, suedezii anunță că vor exista patru versiuni. Toate materialele din habitaclu sunt sustenabile. Noul EX30 va primi un singur ecran de 12,3 inch, care va fi amplasat central. Pe acesta vor fi afișate atât informațiile oferite de instrumentarul de bord, cât și sistemul de infotainment.

O premieră absolută atât pentru un Volvo, cât și pentru orice altă mașină o reprezintă un soundbar. Inspirată ca design de cele pentru televizoare, bara de sunet va fi integrată în partea superioară a planșei de bord. Soundbar-ul poate fi combinat cu sistemul audio Harman Kardon, care va fi oferit opțional.

Această soluție le-a permis celor de la Volvo să elimine difuzoarele din uși. În acest fel au putut fi prevăzute mai multe spații de depozitare. Din același motiv, butoanele pentru geamuri au fost mutate de pe portiere pe consola centrală.

Sistemul de infotainment de pe noul Volvo EX30 este „alimentat” de platforma Snapdragon Cockpit de la Qualcomm Technologies. Sunt funcții încorporate Google, inclusiv asistentul pentru mâini libere, navigare Google Maps și aplicații Google Play. În plus, SUV-ul va oferi conexiune wireless Apple CarPlay, o altă premieră pentru un Volvo.

Sursa: Volvo și InsideEVs

Articole similare

Mazda prezintă Iconic SP Concept, care prefigurează un viitor model de performanță

Mihai Morcovescu

Kia Seltos: teaser video cu noul SUV ce va intra în gama constructorului coreean

Dragos Baltateanu

Volvo va lansa spre finalul anului noul EM90, primul MPV electric din istoria mărcii (cu video)

Mihai Morcovescu