AUTOpro
Stiri Generale

România este a doua cea mai congestionată țară din lume

Statisticile și cercetările deloc favorabile pentru România sunt la ordinea zilei, cu atât mai dese sunt cele care se referă la trafic. Un nou studiu plasează țara noastră pe locul al doilea în lume când ne raportăm la cât de rapid se circulă pe șoselele extraurbane și mai ales în localități.

Faptul că infrastructura nu a ținut deloc pasul cu extinderea exponențială a parcului auto național nu mai este o surpriză pentru nimeni. Densitatea de vehicule de pe drumurile publice nu are nevoie de cifre în spate spre a fi observată, dar iată că avem parte de studii aprofundate care relevă fix ceea ce vedem în jurul nostru.

România este depășită doar de Peru

O cercetare susținută de Moneybarn a luat în considerare mai mulți factori de analiză spre a genera un clasament al țărilor cu cea mai mică viteză de călătorie. Adică, pe scurt, care sunt cele mai „încete” patrii din lume când vine vorba despre trafic.

România

Vedem că România este „întrecută” doar de Peru, iar asta nu are cum să fie o veste bună pentru noi. Este adevărat că ocupanta primului loc este la o diferență considerabilă de noi, cu un scor de 8,45 din 10 față de 7,83 pentru România.

La fel de adevărat este că următoarele țări, Israel și Mexic, sunt la mică distanță de țara noastră, dar cumva asta nu ne încălzește prea tare, nu-i așa?

Mai ales că din tabelul de mai sus nu au cum să nu iasă în evidență cifre precum 50% nivel de congestionare a traficului sau 3 din maxim 7 puncte la calitatea drumurilor, cele mai slabe valori din dreptul primelor 10 țări din clasament.

Mai mult, se pare că sunt doar 9 zile pe an în România în care traficul este la un nivel mai scăzut, din nou cea mai mică perioadă, urmată la mare distanță de Polonia, cu 15 astfel de zile.

La polul opus, conform studiului, Statele Unite ale Americii reprezintă patria cu cele mai rapide drumuri, având un scor general de 2,94/10.

La foarte mică distanță de SUA, cu doar 0,01 puncte în spate, se situează Emiratele Arabe Unite, ce au reușit să puncteze extrem de bine la capitole precum limita de viteză maximă de 160 km/h și o calitate a șoselelor de 6 din 7. Se pare că este bine să fii una dintre cele mai bogate națiuni ale lumii, cu mulți bani ce ies direct din pământ…

Podiumul țărilor cu cel mai fluid trafic este completat de Malaezia, patrie unde se pare că nu există nici măcar o singură zi pe an cu congestionări pe șosele.

Articole similare

Maserati a lansat noul Levante Hibrid

Florin Amariei

Parlamentul European a avizat interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice din 2035

Mihai Morcovescu

Un robotaxi autonom Waymo a fost incendiat în San Francisco (VIDEO)

Mihai Morcovescu