AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volvo EX30: teaser video cu viitorul SUV electric. Debutul este programat pe 7 iunie

Suedezii de la Volvo au publicat un video-teaser cu viitorul model electric EX30. Cel mai mic SUV din gama producătorului din Göteborg își va face debutul oficial în data de 7 iunie.

Astfel, noul EX30 va fi lansat cu circa o săptămână mai devreme decât fusese anunțat inițial.

Volvo EX30 va fi fratele mai mic al lui EX90

Volvo

Spre sfârșitul anului trecut, cei de la Volvo anunțau că în 2023 vor lansa un nou SUV electric de clasă mică. Denumit EX30, acesta va fi cel mai accesibil model din gama de modele cu zero emisii a mărcii deținute de chinezii de la Geely.

Din punct de vedere vizual, noul EX30 va fi, în fapt, fratele mai mic al vârfului de gamă EX90 (foto, sus). Astfel, SUV-ul de mici dimensiuni va prelua o serie de detalii estetice de la acesta.

Deși informația nu a fost confirmată, este posibil ca noul SUV cu zero emisii să fie construit pe o versiune a platformei SEA. Este aceeași arhitectură folosită și de modelele Smart #1 și Zeekr X.

Noul EX30 va fi poziționat în gamă sub actualul XC40 Recharge (foto, jos). Acesta a primit recent o versiune cu roți motrice spate, devenind primul model Volvo de acest gen din ultimul sfert de secol. Acum, constructorul suedez a publicat un videoclip teaser care anunță noul EX30 va fi dezvăluit pe 7 iunie.

Volvo EX30

Într-un interviu acordat la început de 2023, CEO-ul Volvo, Jim Rowan, declara că EX30 va fi un model foarte important. Conform șefului mărcii scandinave, clientela Volvo „este acum mult mai în vârstă decât ne-am dori”. De aceea, producătorul din Göteborg va încerca să atragă clienți mai tineri cu noul EX30.

De asemenea, Jim Rowan mai spunea că EX30 „va fi un model foarte sigur și bine dimensionat”. În plus, va oferi „o autonomie decentă și un preț atractiv”.

Noul Volvo EX30 va fi produs la uzina pe care suedezii o dețin în China. Toate detaliile noului crossover electric vor fi dezvăluite cu prilejul lansării din 7 iunie. Tot atunci vor fi deschise și listele de pre-comenzi pe anumite piețe.

Sursa: Volvo

Articole similare

Ferrari sparge record după record la casele de licitații

Filip Sîrbu

Ferrari prelungește oprirea producției până la începutul lunii mai

administrator_autopromag

Dacia Spring, câștigătoarea AUTOBEST 2022

Florin Amariei