AUTOpro
Generale Green car Stiri

Hyundai va lansa un coupe de performanță electric inspirat din anii ’70

În vara anului trecut, Hyundai dezvăluia noul concept N Vision 74. Acesta era o reinterpretare modernă a primului prototip al coreenilor, botezat Pony Coupe, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Torino din 1974.

Acum, presa din Coreea de Sud anunță că producătorul asiatic ar pregăti un coupe de performanță complet electric. Un anunț oficial în legătură cu viitorul model cu emisii zero ar urma să fie făcut în data de 27 mai.

Noul coupe electric Hyundai va oferi 680 CP și 900 Nm

Hyundai

La finalul lui 2022, constructorul sud-coreean anunța că va readuce la viață primul său concept Pony Coupe. Mai mult decât atât, cei de la Hyundai precizau atunci că viitorul model sportiv de serie va fi lansat în primăvara acestui an.

Potrivit unei informații publicată în ziarul local „Money Today”, preluată de Motor1, Hyundai ar urma să lanseze o versiune de serie a acelui prototip. Modelul de producție ar urma să fie un coupe de performanță electric, care va fi inspirat din conceptul N Vision 74.

Deocamdată, Hyundai nu a dezvăluit nici o informație despre noul model. Însă, potrivit sursei citată, este posibil ca sportiva de serie să primească un sistem de propulsie alcătuit din două motoare electrice, la fel ca prototipul N Vision 74, prezentat în 2022.

Acesta din urmă folosea două motoare electrice, care produceau împreună 680 CP și 900 Nm de cuplu. Conceptul primise o baterie de 62,4 kWh, precum și un rezervor de hidrogen de 4,2 litri. În aceste condiții, autonomia era de aproximativ 600 de kilometri.

Reprezentanții Hyundai vor face un anunț oficial cu privire la noul coupe electric în ziua de 27 mai.

Sursa: Motor1

Articole similare

Ce s-a întâmplat cu Sono Sion, automobilul electric alimentat cu energie solară care trebuia să debuteze în 2023

Mihai Morcovescu

BMW a dezvăluit noul Seria 5 pentru piața din China

Mihai Morcovescu

Interviu în exclusivitate Olivier Francois, Episodul 1 – Fiat are în pregătire pentru Europa două modele noi: unul hibrid, unul complet electric

Darius Pana