AUTOpro
Generale Concept car Green car Stiri

Cupra DarkRebel Concept anunță un coupe de performanță electric pentru următorii 10 ani

Producătorul spaniol de automobile de performanță Cupra a dezvăluit în formă virtuală conceptul DarkRebel. Noul studiu de design prefigurează un viitor coupe de performanță electric, care ar urma să devină etalonul mărcii.

Prototipul a fost previzualizat sub formă de hologramă în timpul debutului noului model cu emisii zero Cupra Tavascan. DarkRebel poate fi explorat și configurat prin Metahype, care este spațiul lui Cupra în Metavers.

Cupra DarkRebel Concept vine cu un design agresiv și futurist

Cupra

Noul concept al celor de la Cupa afișează o caroserie cu un look foarte agresiv și futurist în același timp. Aceasta combină proporțiile unei mașini sport cu caroseria unui shooting brake.

Se remarcă numeroase elemente aerodinamice și linii ascuțite. La partea frontală regăsim un spoiler de mari dimensiuni cu aspect de lamă, o grilă verticală și două prize de aer mari. Acestea integrează blocurile optice. Designul părții din față amintește de modelele Bugatti Veyron și Chiron.

În același timp, capota lui DarkRebel este puternic sculptată și iluminată pe alocuri, iar plafonul este complet acoperit și îi oferă conceptului o siluetă unică.

Pe părțile laterale există două prize de aer masive, care sunt încadrate de roți iluminate. La spate DarkRebel a primit un eleron supradimensionat deasupra lunetei și un difuzor de aer care ocupă toată partea posterioară.

Habitaclul prototipului Cupra preia tema futuristă de la exterior. Aici avem numeroase ecrane, un volan desenat în forma unei manșe de avion, o hologramă și scaune de tip scoică.

Apropo de Metavers, așa-numitul Hyper Configurator de la Cupra oferă trei moduri în care conceptul poate fi configurat. De altfel, cei de la Cupra spun că acest concept a fost creat special pentru tinerii cu vârsta mai mică de 30 de ani.

Deocamdată, spaniolii nu a dezvăluit nici un detaliu despre sistemul de propulsie al conceptului. Cu toate acestea, ne putem aștepta la tracțiune integrală și la mai multă putere comparativ cu proaspăt-lansatul Tavascan. Noul model cu emisii zero oferă 335 CP și 679 Nm de cuplu.

Viitorul coupe de performanță electric anunțat de DarkRebel ar putea sosi în jurul anului 2033.

Sursa: Cupra

Articole similare

Accelerarea inovației tehnologice în industria auto prin soluțiile grafice NVIDIA Quadro

Darius Pana

Sfârșit de drum pentru modelul Mercedes-Benz SLC

Dragos Baltateanu

GM: Deficitul mondial de cipuri, 2 miliarde de dolari în minus

Florin Amariei