AUTOpro
Generale Stiri

Honda a adus la Shanghai trei concepte care prefigurează noi SUV-uri electrice. Acestea vor debuta în 2024

Cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, producătorul japonez Honda a prezentat trei concept-car-uri, care anunță noi SUV-uri electrice. Viitoarele modele de serie cu emisii zero vor fi lansate pe piața din China în cursul anului 2024.

Prin introducerea acestor noi concepte EV, niponii continuă să actualizeze gama e:N Series. Viitoarele SUV-uri de serie fac parte din planurile celor de la Honda pentru ca, până în 2035, vehiculele electrice să reprezinte 100% din vânzările sale pe piața chineză, cea mai mare pentru vehiculele cu emisii zero.

Honda va lansa până în 2027 zece noi modele electrice

Honda

Dintre cele trei concepte, două sunt prototipuri pre-serie. Acestea se numesc e:NP2 și e:NS2 și sunt SUV-uri coupe al căror design este, potrivit japonezilor, foarte apropiat cu cel al modelelor care vor intra în producție anul viitor.

Cele două prototipuri sunt aproape identice din punct de vedere tehnic și estetic. De altfel, potrivit informațiilor oficiale, multe dintre panourile caroseriei pot fi înlocuite de la un concept la celălalt.

Singura diferență se regăsește la partea frontală. Aici, e:NP2 primește o bandă LED în forma literei „C”, care este montată deasupra siglei luminoase. De partea cealaltă, benzile luminoase de pe conceptul e:NS2 sunt în forma literei „Y” și se unesc în mijlocul emblemei.

Cei de la Honda nu au dezvăluit specificațiile tehnice ale celor două concepte. În momentul acesta se știe doar că versiunile de serie vor fi comercializate în China începând din 2024.

Cel de-al treilea concept a fost botezat e:N SUV. Așa cum sugerează și denumirea, acesta prefigurează un SUV de dimensiuni mari, care va debuta la sfârșitul anului viitor. Acesta are un design complet diferit față de celelalte două, iar semnătura luminoasă este unică.

În același timp, sigla Honda nu se mai regăsește pe grilă ca la celelalte două prototipuri, ci este amplasată pe capotă și este iluminată. Designul este caracterizat de suprafețe netede și de o linie a plafonului care plonjează către partea din spate.

Reprezentanții Honda spun că aceste modele îi vor ajuta să-și îndeplinească obiectivul de a lansa zece modele electrice noi pe piața din China până în 2027.

Sursa: Honda

Articole similare

AUTOBEST și VINFAST – parteneriat strategic pentru un viitor fără de emisii

Filip Sîrbu

OFICIAL: Kia EV5 și noua generație Rio vor fi lansate spre sfârșitul anului 2023

Mihai Morcovescu

Ford S-MAX Concept, primele informații oficiale