AUTOpro
Generale Stiri

Volkswagen upgradează legendarul Multivan

Volkswagen a prezentat cea mai nouă versiune a modelului său vedetă din gama de vehicule comerciale: Multivan 6.1.

Cunoscut și sub denumirea de Bulli, Volkswagen Transporter este un simbol în lumea auto. Aflat la a șasea generație și declinat în versiuni ca Transporter, Caravelle, Multivan sau California, modelul Bulli s-a vândut în aproape 12 milioane de unități de-a lungul celor șase generații.

Pentru a păstra actualul model atrăgător într-o piață cu o concurență ridicată, Volkswagen a operat un upgrade important. Numit VW Multivan 6.1, modelul este acum digitalizat și conectat. Upgrade-ul aduce o varietate de sisteme de asistență, instrumente digitale în premieră și cea mai nouă generație de sisteme infotainment Volkswagen cu card SIM integrat, ce permite accesul online permanent. De asemenea, designul părții din față a fost modificat, la fel ca și panoul de bord.

Pe lista de modificări se află și înlocuirea servodirecției hidraulice cu un sistem electromecanica ce permite intervenția activă în comanad direcției, permițând înglobarea sistemelor active de asistență. Astfel, Multivan 6.1 are acum Lane Assist, ce permite menținerea benzii de rulare, Park Assist pentru parcări asistate automat și Rear Traffic Alert pentru a îl avertiza pe cel de la volan în cazul unui impact iminent la mersul cu spatele.

Interiorul noului model a primit un upgrade important prin implentarea Cockpitului Digital, Multivan renunțând astfel la ceasurile de bord clasice. Digital Cockpit folosește un display de 10.25 inch ce este echipare standard de la nivelul Highline. De asemenea, Volkswagen folosește acum un sistem de infotainment de ultimă generație cu SIM integrat, permanent conectat la internet și asistent virtual cu comandă vocală.

În ceea ce privește gama de motoare, Multivan 6.1 va folosi în continuare unitările 2.0 TDI ce sunt conforme cu standardul Euro-6d-TEMP-EVAP. Propulsorul 2.0 TDI are o putere de bază de 90 CP, iar în funcție de modelul ales, este disponibil și în variantele de putere 110 CP, 150 CP sau 199 CP. Tracțiunea integrală 4Motion și cutia automată DSG cu șapte trepte sunt disponibile ca opțiuni.

În viitorul apropiat, Volkswagen Multivan 6.1 va fi disponibil și ca vehicul full-electric în baza unui parteneriat cu ABT. Modelul va avea o putere de 112 CP și o baterie cu o capacitate de 38.8 kWh sau 77.6 kWh, ceea ce oferă autonomii de peste 400 km, măsurate în ciclul NEDC.

Noul Volkswagen Multivan 6.1 va fi disponibil la vânzare din toamna anului 2019.

Articole similare

Volkswagen dezvoltă o nouă platformă dedicată mașinilor electrice accesibile pentru China

Mihai Morcovescu

Dacia afișează prima reducere de preț pentru Spring după o serie constantă de scumpiri

Darius Pana

Mașini clasice pe străzile Bucureștiului de ziua Statelor Unite

Stan Robert

Leave a Comment