AUTOpro
Generale Prezentari Stiri

Noua generație Peugeot 208 a fost lansată oficial

După ce o serie de imagini au ajuns pe internet înaintea lansării oficiale, Peugeot a publicat oficial informațiile despre noua generație a modelului de clasă mică Peugeot 208.

A doua generație a modelului de clasă mică Peugeot 208 a fost lansată oficial înaintea debutului de la Salonului Auto de la Geneva. Cu un design îndrăzneț inspirat de modelul 508, noul automobil Peugeot va ataca segmentul B al pieței europene, unde va înfrunta modele ca Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Opel Astra sau Renault Clio.

Noul 208 va avea o lungime de 4.055 mm și o lățime de 1.745 mm, fiind ceva mai mare față de actuala generație. Noul model folosește platforma CMP a grupului PSA ceea ce a adus o masă totală redusă cu 30 kilograme.

Peugeot va oferi noul 208 cu o gamă variată de motorizări ce include propulsoare pe benzină, diesel, dar și o variantă electrică. Clienții vor putea alege motorul pe benzină 1.2 PureTech cu trei cilindri în trei versiuni de putere: 75 CP și cutie de viteze manuală cu cinci trepte, 100 CP și cutie de viteze manuală cu șase trepte sau automată cu opt trepte și 130 CP.

Peugeot păstrează și motorizarea diesel BlueHDI cu patru cilindri de 1.5 litri ce oferă 100 CP și 250 Nm.

Noutatea absolută este introducerea versiunii e-208 cu motor electric de 100 kW (136 CP) ce oferă o accelerație de la 0 la 100 km/oră în 8.1 secunde și o viteză maximă de 150 km/oră. Modelul Peugeot e-208 folosește o baterie de 50 kWh ce asigură o autonomie de 340 km măsurată în ciclul WLPT. Peugeot spune că bateria își va păstra 70% din capacitate și după 8 ani de utilizare sau 160.000 km parcurși.

Interiorul noului model este caracterizat de planșa de bord digitală i-Cockpit amplasată deasupra volanului. Liniile de design sunt îndrăznețe, iar o serie de butoane fizice au fost păstrate pe consola centrală sub al doilea display digital ce poate fi ales în diverse dimensiuni de la 5 la 10 inch.

Noul Peugeot 208 va fi disponibil la vânzare din toamna acestui an.

Articole similare

Visiting Halong Bay: Tips to Plan Your Perfect Trip

Mihai Predescu

Salonul Auto de la Paris 2022 LIVE – GALERIE FOTO / VIDEO

Mihai Morcovescu

Spring va veni pe piață, la… primăvara viitoare!

Dan Vardie

Leave a Comment