AUTOpro
Stiri

Skoda Kamiq este cel mai nou SUV din gama constructorului ceh

Skoda a adăugat un noul model SUV în gama sa. Numit Kamiq, acesta are dimensiuni compacte fiind plasat în gamă sub actualul model Karoq.

Skoda Kamiq devine cel mai mic SUV din gama Skoda. Este al treilea model de acest gen oferit de constructorul ceh alături de modelele Karoq și Kodiaq.

Cu o lungime totală de 4.241 mm, Kamiq este un SUV urban ce va concura cu modele ca Volkswagen T-Cross sau Seat Arona. Portbagajul noului model are un volum de 400 litri.

La nivel de design, Kamiq se înscrie în linia impusă de modelele mai mari din gamă, diferența fiind dată de blocurile optice față ce adoptă un design mai futurist. În spate, Kamiq este al doilea model din gama Skoda după Scala ce renunță la logo în favoarea inscripției cu numele mărcii.

La interior, Skoda Kamiq va fi disponibilă opțional cu instrumente de bord digitale, iar ecranul central va putea fi ales în trei dimenisuni diferite: 6.5, 8 sau 9.2 inch.

La capitolul motorizări, Skoda Kamiq va dispune de motoare pe benzină de 1.0 sau 1.5 litri din familia TSI. Unitatea 1.0 TSI va putea fi aleasă în versiunea de 95 sau 115 CP asociată cu cutie de viteze manuală sau automată DSG cu șapte trepte. Motorul 1.5 TSI are o putere de 150 CP.

Skoda oferă și o motorizare diesel pentru Kamiq în forma porpulsorului 1.6 TDI de 115 CP și 250 Nm. În funcție de piață, vor exista și versiuni echipate cu motor 1.0 alimentat cu CNG (gaz natural comprimat).

Skoda nu a confirmat momentan dacă noul model Kamiq va putea fi comandat și în versiune cu tracțiune integrală.

Lista de sisteme active de siguranță include Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, Park Assist, Multi-Collision Brake, Lane Assist și City Emergency Brake.

Articole similare

Noua Dacia Jogger Hybrid va putea fi comandată începând cu luna ianuarie 2023

Mihai Morcovescu

Dacia Duster Mat Edition a debutat la Salonul Auto de la Paris cu motor de 150 CP și vopsea mată

Mihai Morcovescu

Baidu intră în jocul automobilelor autonome

Filip Sîrbu

Leave a Comment