AUTOpro
Stiri Industrie

CES 2023: HOLON este un vehicul autonom desenat de Pininfarina ce va intra în producție din 2025

CES 2023 este gazda unora dintre cele mai spectaculoase lansări din industria auto, așa că prezentarea vehiculului autonom HOLON aici este pe cât se poate de naturală. Cu design semnat Pininfarina și cei mai mari parteneri din industria autonomous pentru implementarea serviciilor, HOLON se anunță de pe acum un jucător important.

HOLON este un brand nou creat de către Grupul BENTELER, un gigant ce activează în industria auto, în cea EV, în ingineria mecanică, echipamente de procesare a sticlei precum și în producția de tuburi metalice.

Pininfarina este studioul de design ce s-a ocupat de desenarea și o parte din proiectarea primului vehicul de la HOLON.

Companii din industria autonomous precum Mobileye, Beep și Cognizant Mobility sunt partenerii ce vor susține echipa HOLON în a-și atinge obiectivul de a lansa în producție primul lor vehicul complet autonom undeva înainte de încheierea anului 2025.

Termenul pare ușor fantezist acum, când mulți au dat greș în această direcție și rezultatele concrete întârzie să apară, dar poate această companie are un as în mânecă.

HOLON deisgned by Pininfarina

Marco Kollmeier, Director General HOLON, declară că „vehiculul nostru este un răspuns la megatendințele sociale: urbanizare, schimbări climatice, demografie – mobilitatea trebuie să se schimbe. Cu vehiculul nostru, demonstrăm că transportul pasagerilor fără emisii, sigur, confortabil și incluziv este posibil. Și oferă astfel răspunsul la problemele de trafic care devin predominante în orașe. Suntem încântați să dezvăluim vehiculul publicului global astăzi.

Marco Kollmeier - Managing Director HOLON
Marco Kollmeier – Managing Director HOLON

Kollmeier adaugă că „vehiculul nostru este conceput special pentru conducerea autonomă. Acest lucru se reflectă în fiecare pas al dezvoltării și în fiecare detaliu. Rezultatul este un vehicul de acest fel de cea mai înaltă calitate din lume. Ca atare, creăm o nouă dimensiune a mobilității inteligente și durabile, care completează în mod ideal transportul public și privat de pasageri”.

Destinat strict transportului urban, HOLON rulează complet autonom cu viteze maxime de până la 60 km/h și are o autonomie electrică de aproximativ 290 km. Nu sunt cifre care să ne dea pe spate, dar dacă acest vehicul reușește să se transforme într-unul autonom de Nivel 4 până la sfârșit de 2025, așa cum promite producătorul, atunci nu vom putea să nu-i aplaudăm.

Articole similare

Salonul Auto de la Beijing amânat pentru luna septembrie

administrator_autopromag

„Parteneriat oltenesc” pentru Ford Puma

Robert Stan

Bentley prezintă versiunea V8 a modelului Continental GT

Dragos Baltateanu