AUTOpro
Stiri Industrie

Producția Tesla din 2022 a fost cu mult peste 1 milion de vehicule

Chiar dacă anul trecut a fost unul extrem de slab din mai multe puncte de vedere pentru compania cu sediul în Austin, Texas, producția Tesla din 2022 a depășit o bornă foarte însemnată pentru un constructor de EV-uri.

Numai că, tipic pentru Elon Musk, vestea bună are și un punct nevralgic. Deși producția Tesla din 2022 a fost de 1.313.851 de vehicule, nu putem ignora faptul că Musk anunța la începutul anului trecut că se va trece lejer de 1,4 milioane unități asamblate.

Productia Tesla in Gigafactory Texas, USA

Iată că nici de data asta controversatul om de afaceri nu reușește să livreze ceea ce promite, însă asta nu ar trebui să strice momentul de glorie al companiei. Fiindcă performanța este cu adevărat excepțională, având în vedere că în 2017, adică cu numai cinci ani în urmă, producția Tesla era de puțin peste 100.000 de vehicule.

Productia Tesla in fabrica din Texas

Evoluția a fost spectaculoasă, cu 254.230 mașini produse în 2018, 365.194 în 2019, 509.537 în 2020 și 930.422 în 2021. Așadar, producția Tesla s-a înmulțit cu 13 în decurs de numai cinci ani.

Va aduce producția Tesla și profitul scontat?

Productia Tesla in fabrica din Texas

Este o întrebare pe cât se poate de logică, având în vedere că ultimele vești anunță că Tesla taie foarte mult din prețurile din China pentru Model 3 și Model Y. Se pare că în unele situații aceste modele sunt mai ieftine și cu până la 40% față de prețurile practicate în SUA. Este o diferență imensă și, mai mult, apar informații conform cărora unii proprietari Tesla din China sunt nemulțumiți de faptul că ei au plătit mult mai mult pentru aceleași modele care acum vin cu o reduceri uriașe de preț.

Iată cum, deși a crescut enorm și de cele mai multe ori asta este o veste excelentă, producția Tesla aduce și dezavantaje. Oricum încrederea investitorilor și a acționarilor în compania americană nu mai este deloc la cele mai înalte cote, iar vești precum cele din China nu au cum să facă bine.

Sursa: InsideEVs.fr

Articole similare

Aston Martin DBS Superleggera – două nume de istorie, un singur Super GT

Dragoș Craiovan

Aston Martin DBS Superleggera Concorde – rapid ca un supersonic

Andrada Arsenie

Apple a abordat Nissan pentru a lucra la o mașină autonomă

Florin Amariei