AUTOpro
Generale Green car Industrie Stiri

Peugeot va lansa până în 2025 cinci noi versiuni complet electrice ale actualelor modele

Peugeot

Producătorul francez de automobile Peugeot intenționează să lanseze până în anul 2025 nu mai puțin de cinci modele electrice complet noi. Acestea vor fi, în fapt, versiuni cu emisii zero ale tuturor modelelor din actuala gamă a „leului”.

După lansarea modelelor 208, 2008, 308 și a utilitarei Rifter, marca deținută de gigantul auto Stellantis și-a propus ca în următorii doi ani să introducă în portofoliu câte o versiune pur electrică a tuturor automobilelor care se află în momentul de față pe piață.

Peugeot a confirmat noile variante cu emisii zero din gamă

Peugeot

O versiune electrică a noului Peugeot 408 a fost deja confirmată pentru acest an sau cel mai târziu pentru 2024. De asemenea, noi versiuni cu emisii zero ale popularelor SUV-uri 3008 și 5008 ar putea fi deja în lucru, în timp ce actualele modele electrice, e-208, e-2008 și e-Rifter, ar putea primi o serie de actualizări, potrivit publicației britanice Autocar.

Viitorul hatchback electric e-308 este planificat să fie lansat în lunile următoare și este probabil să rămână la vânzare în forma sa actuală până în 2025.

În schimb, actuala versiune a berlinei de clasă medie 508 nu va primi o versiune 100% electrică ținând cont de faptul că se află de multă vreme pe piață. Cel mai probabil, o versiune electrică ar putea să-și facă apariția odată cu lansarea noii generații.

Peugeot

Zilele trecute, Peugeot a dezvăluit în cadrul evenimentului CES 2023 din Las Vegas conceptul Inception. Sedanul cu patru locuri anunță viitorul limbaj de design al noilor modele electrice pe care producătorul francez le va lansa începând cu 2025.

„Cele cinci noi versiuni electrice pe care le vom lansa în următorii doi ani vor fi derivate din modelele actuale pe care le avem în gamă”, a declarat CEO-ul Peugeot, Linda Jackson.

Viitoarele automobile electrice vor fi dezvoltat pe noua arhitectură STLA, care va fi folosită de mai multe mărci din cadrul Grupului Stellantis. Primul model construit pe această platformă va fi lansat în 2025, iar debutul comercial este preconizat pentru 2026.

Până atunci, noile versiuni electrice ale actualelor modele ce vor fi lansate până la jumătatea deceniului vor păstra platformele modulare CMP și EMP2.

Sursa: Autocar

Articole similare

Test drive Citroen C5X PHEV – Exces de țel

Filip Sîrbu

Rabla 2021 vine cu majorări pentru toate voucherele

Florin Amariei

Carlos Tavares despre Stellantis: „Great, rather than big”

Dan Vardie